Un atac cibernetic asupra SpiceJet a blocat sute de pasageri la bordul unor avioane

Un atac cibernetic asupra SpiceJet a blocat sute de pasageri la bordul unor avioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2022

Sute de pasageri ai SpiceJet în India au rămas blocați în avioane, unii pentru câteva ore, deoarece operațiunile companiei aeriene low-cost au fost perturbate din cauza unei ''tentative'' de atac cibernetic, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un oficial al companiei aeriene a declarat pentru AFP că operațiunile de zbor au revenit la normal, fără a da mai multe detalii despre incident, scrie Agerpres.

Recuperatorul de credite APS cumpără un nou portofoliu masiv în România CITEȘTE ȘI Recuperatorul de credite APS cumpără un nou portofoliu masiv în România

''Unele sisteme SpiceJet au suferit o tentativă de atac cu ransomware noaptea trecută, care a afectat operațiunile noastre de zbor'', a indicat compania aeriană pe Twitter.

Compania a adăugat că ''în mare măsură situația este sub control și rectificată'', dar că întârzierile în curs au dus la anularea unor zboruri către aeroporturi care au restricții de circulație pe timp de noapte.

Mulți pasageri supărați, dintre care unii au așteptat până la cinci ore în avion, au reclamat lipsa de comunicare din partea companiei aeriene.

Atacurile cibernetice tip ransomware permit hackerilor să preia controlul asupra unui sistem prin criptarea tuturor datelor acestuia până când victima plătește o răscumpărare.

Aceste atacuri au devenit din ce în ce mai frecvente odată cu creșterea exponențială a comerțului, a schimburilor și activităților online.

Anul trecut, Statele Unite au oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru a ajuta la depistarea liderilor grupării ''DarkSide'', pe care Washingtonul i-a considerat răspunzători pentru un atac care a afectat una dintre cele mai importante conducte de petrol din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
spicejet
avioane