Un nume nou pentru funcția de CEO al Renault: Henri Poupart-Lafarge, șeful Alstom

Un nume nou pentru funcția de CEO al Renault: Henri Poupart-Lafarge, șeful Alstom
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2019

Primele informații neoficiale legate de numele persoanei care va prelua postul de CEO al Renault Group se referă la Henri Poupart-Lafarge, în prezent CEO al companiei Alstom, după cum a anunțat un post TV francez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce au fost speculate mai multe nume posibile, care să ajungă pe lista scurtă a consiliului de administrație al Renault Group pentru pozița de CEO, acum apare în sfârșit un nume despre care se spune că este aproape de a fi ales. Este vorba despre Henri Poupart-Lafarge, președinte și CEO al gigantului francez Alstom, companie specializată în construcția de echipamente feroviare. Henri Poupart-Lafarge a lucrat, în trecut, pentru Banca Mondială și apoi pentru Ministerul Economiei și Finanțelor, din Franța. Înainte să devină CEO, în 2016, el a fost și director financiar al companiei.

Renault se află în plin proces de recrutare a unui nou CEO, după ce Thierry Bollore, fostul șef, a fost demis de consiliul de administrație luna trecută. Presa franceză a publicat anterior o informație surprinzătoare, potrivit căreia favorit în cursa viitorului șef al Renault Group era Luca de Meo, cel care conduce în acest moment marca SEAT, din cadrul VW Group. Numai că de Meo a transmis că nu este interesat de acest post.

Celelalte nume vehiculate până acum pentru postul de CEO Renault Group sunt Didier Leroy, un francez aflat la conducerea Toyota, ca COO, și Patrick Koller, CEO al companiei Faurecia, parte a PSA Group. Didier Leroy, care a mai fost pe diverse liste ale Renault și în trecut, când se căuta un înlocuitor al lui Carlos Ghosn, a declarat că „nu dă atenție zvonurilor” și că „rămân 100% concentrat pe job-ul meu de la Toyota”.

FOTO Dacia a produs Dusterul cu numărul 500.000 din cea de-a doua generație. 1 vehicul la fiecare 54 de secunde CITEȘTE ȘI FOTO Dacia a produs Dusterul cu numărul 500.000 din cea de-a doua generație. 1 vehicul la fiecare 54 de secunde

Renault Group este condusă în prezent de Clotilde Delbos, fostul șef financiar al companiei. Aceasta și-a depus și ea candidatura pentru postul de CEO, pe care deocamdată îl ocupă ca interimar. După arestarea și demiterea lui Carlos Ghosn, compania franceză, care deține marca Dacia, a fost condusă de Thierry Bollore, CEO, și Jean Dominique Senard. În luna octombrie, acesta din urmă a solicitat consiliului de administrație demiterea lui Bollore, cererea aprobată de urgență de board-ul companiei. Motivele sunt necunoscute, fiind speculată informația potrivit căreia la originea schimbării ar fi partenerii de la Nissan, care au motivat că Bollore este omul lui Carlos Ghosn.

Potrivit informațiilor publicate de BFM Business TV, ședința consiliului de administrație al Renault în care se va discuta numele viitorului CEO va avea loc pe 10 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceo renault
șeful renault group
henri poupart lafarge renault