UNTRR solicită Guvernului desecretizarea scrisorii primite de la Comisia Europeană privind legislația RCA

UNTRR solicită Guvernului desecretizarea scrisorii primite de la Comisia Europeană privind legislația RCA
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2018

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), unul dintre patronatele transportatorilor, a anunțat luni că solicită Guvernului desecretizarea scrisorii primite de la Comisia Europeană (CE) privind legislația care reglementează asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto RCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

UNTRR cere astfel desecretizarea scrisorii primite de Guvern în 19 iulie, în care CE solicită autorităților române modificarea câtorva articole din legislația RCA actuală, ceea ce ar putea conduce din nou la creșterea tarifelor, scrie News.ro.

”UNTRR consideră că Legea 132/2017 a determinat reechilibrarea pieței RCA și chiar a demonstrat, în scurt timp de la adoptare, revenirea la condiții comerciale caracteristice unei piețe libere. În prezent, tarifele RCA practicate de asigurători se situează sub tariful de referință (în unele cazuri chiar la jumătate față de tariful de referință), nicio companie care vindea asigurări RCA înainte de plafonarea tarifelor RCA și de adoptarea Legii 132/2017 nu s-a retras din piață și chiar 2 noi asigurători au fost autorizați pe acest segment de servicii”, se arată în comunicat.

DOCUMENT Licitația pentru autostrada Ploiești - Brașov a fost lansată. Taxă de autostradă pregătită. \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Licitația pentru autostrada Ploiești - Brașov a fost lansată. Taxă de autostradă pregătită. "Una dintre provocările inginerești cele mai complexe"

Întrucât ASF a cerut transportatorilor rutieri un punct de vedere cu privire la eventualele modificări ale legislației, UNTRR solicită autorităților române transmiterea scrisorii primite de la Comisia Europeană pentru a putea transmite observații fundamentate asupra normelor reclamate de CE.

”UNTRR reamintește Guvernului, MFP, MAE și ASF că prin modificarea legislației actuale RCA vor putea fi afectați peste 6 milioane de consumatori, existând riscul revenirii la situația de criză din perioada 2014-2016 când tarifele RCA depășeau 5.000 de euro/an pentru un autocamion la clasa de bază B0, chiar peste 10.000 - 20.000 euro pentru cele care înregistrau daune, indiferent de valoarea acestora”, se arată în comunicat.

Totodată, UNTRR solicită urgentarea finalizării și comunicării rezultatelor anchetei Consiliului Concurenței, care suspectează o parte din companiile de asigurări furnizori de RCA că în perioada 2014-2016 ar fi format un cartel și s-ar fi înțeles asupra prețurilor, decizia finală fiind necesară pentru a fi comunicată în cel mai scurt timp către Comisia Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
untrr
rca