Uzina Opel din Russelsheim va fabrica pentru prima dată în istorie un automobil Peugeot

Uzina Opel din Russelsheim va fabrica pentru prima dată în istorie un automobil Peugeot
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2020

Opel va construi primul automobil al PSA de la preluarea sa de către francezi. Producția ar putea începe în 2021, în uzina germană din Russelsheim, în prezent oprită din cauza epidemiei de coronavirus și a cererii scăzute de automobile.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Opel va fabrica mașini ale PSA, Peugeot sau Citroen, scrie cotidianul german Handelsblatt, care citează surse de încredere din cadrul companiei. Este pentru prima dată de la achiziția din 2017 când o uzină din Germania a Opel va fabrica și mașini franceze.

În acest moment, uzina din Russelsheim, în care s-au produs sedanuri Insignia, este oprită, încă din martie, ca urmare a crizei din industria auto indusă de epidemia de coronavirus. Cererea scăzută din piață a determinat pe cei de la Opel să amâne deschiderea.

Noul model ce va fi fabricat în Russelsheim va fi dezvoltat pe platforma EMP2, dar numele lui ar putea fi anunțat oficial abia peste câteva zile, mai susțin jurnaliștii germani. De altfel, reprezentanții Opel au transmis că alocarea de vehicule pentru producția din Russelsheim și investițiile derulate la această fabrică vor fi anunțate  în scurt timp. Se mai precizează că se intenționează producția de vehicule cu volum ridicat. Până acum era cunoscut faptul că în această uzină va fi alocată și noua generație Opel Astra, construită, pentru prima dată, pe platforma Peugeot.

FOTO Volkswagen a lansat Nivus, un SUV mic, care ajunge în Europa anul viitor pentru a concura Duster și Puma CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a lansat Nivus, un SUV mic, care ajunge în Europa anul viitor pentru a concura Duster și Puma

Începând de anul viitor, PSA ar putea să-și coordoneze și să-și realoce producția împreună cu Fiat Chrysler, cu care urmează să fuzioneze, până la sfârșitul acestui an. Atât uzinele din Franța și Italia, dar și celelalte din Germania și Marea Britanie sau Polonia.

La uzinele Opel din Germania (Russelsheim și Eisenach) tensiunea este destul de mare, din cauza vânzărilor în scădere, care țin încă închise fabricile, iar pe muncitori în șomaj tehnic. Chiar dacă introducerea unui al treilea model pe liniile de la Russelsheim ar păstra uzina în activitate, este foarte posibil ca o nouă serie de concedieri să afecteze personalul german, care a mai trecut în urmă cu un an printr-un proces similar.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
fabrica russelsheim
peugeot
masini germane