Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 sep 2016

Grupul francez Renault l-a numit la conducerea Uzinei Vehicule Dacia din Mioveni pe francezul Christophe Dridi, în locul lui Cornel Olendraru, care va prelua funcția de director industrial si logistic al regiunii Eurasia, a anunțat vineri constructorul auto. Cel mai recent, Dridi a ocupat funcția de director de producție la uzina Renault din Tanger, Maroc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dridi, în vârstă de 47 de ani, va deveni directorul Uzinei Dacia începând cu 1 octombrie. Francezul, care are o experiență de 23 de ani în cadrul Grupului Renault și Nissan, va fi responsabil de producția modelelor din gama Dacia și va avea în subordine 7.200 de salariați.

Noul director al Uzinei Dacia a absolvit Ecole Supérieures des Sciences et Technologies de l’Ingénieur din Nancy, în Franța, și deține o diplomă MBA INSEAD, în management global.

Uzina Vehicule Dacia produce vehicule marca Dacia (Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway și Duster), dar și modelul Renault Symbol. Capacitatea maximă de producție a uzinei este de 350.000 de unități pe an.

Renault: Uzina din Maroc preia o parte din producția modelului MCV pentru ca la Mioveni să fie produse mai multe Duster CITEȘTE ȘI Renault: Uzina din Maroc preia o parte din producția modelului MCV pentru ca la Mioveni să fie produse mai multe Duster

Compania Automobile Dacia a fost preluată de grupul francez Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto low-cost din Europa. Vânzările totale sub marca Dacia au crescut cu 7,7% anul trecut, la un număr record de 550.920 unități, din care peste 93% pe piețele din afara României, unde livrările s-au majorat cu 6%.

În primele opt luni ale acestui an, Dacia a vândut 391.098 de vehicule, în creștere cu 7,3 % comparativ cu intervalul simila din 2015, un nou record de vânzări pentru constructorul de la Mioveni. În Europa, vânzările au urcat cu 12,5% în perioada analizată, până la 288.477 unități.

Dacia a prezentat, joi, la Salonul Auto de la Paris variantele restilizate ale modelelor Sandero, Sandero Stepway, Logan și Logan MCV.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
renault
uzina
director
mioveni
christophe dridi
cornel olendraru