Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2023

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 16,7% în mai, la 145.204 unități, a zecea lună de creștere consecutivă, în urma majorării livrărilor de vehicule pe benzină, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mai, Dacia a vândut 2.540 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 13,54% față de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 2.237 de unități, scrie Agerpres.

Annabella a lansat primul parc de retail CITEȘTE ȘI Annabella a lansat primul parc de retail

În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Ford Puma, Nissan Qashqai, Vauxhall Mokka, Vauxhall Corsa și Audi A3.

În mai, vânzările de vehicule electrice pe baterii au crescut cu 58,7%, iar cota lor de piață a ajuns la 16,9%. De asemenea, vehiculele pe benzină au reprezentat 57,1% din toate înmatriculările, arată datele SMMT.

"După dificultățile provocate anul trecut de perturbările din lanțurile de aprovizionare, ne bucurăm să vedem că în acest an vânzările de mașini noi în Marea Britanie continuă tendința ascendentă. Este extrem de încurajatoare creșterea vânzărilor de vehicule electrice pe baterii", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele cinci luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au urcat cu 16,8%, la 772.454 de unități.

Spectacolele, târgurile și festivalurile de muzică - evenimentele preferate de români în acest an CITEȘTE ȘI Spectacolele, târgurile și festivalurile de muzică - evenimentele preferate de români în acest an

În perioada ianuarie-mai 2023, Dacia a vândut 13.050 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 34% față de perioada similară din 2022, când a înmatriculat 9.739 de unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele cinci luni din acest an se află Ford Puma, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai, Nissan Juke și Hyundai Tucson.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie