Vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 1,8% la opt luni. Livrările sub marca VW au scăzut

Vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 1,8% la opt luni. Livrările sub marca VW au scăzut
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 sep 2016

Vânzările grupului auto german Volkswagen la nivel mondial au crescut cu 1,8% în primele opt luni, la 6,66 milioane de mașini. Cea mai bună evoluție a fost consemnat pe piața din China, unde vânzările au crescut cu 9,4%, urmată de Europa Centrală și de Est, cu un avans de 6,6%, se arată într-un comunicat al producătorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În august, vânzările grupului german au crescut cu 6,3% pe plan global, la 759.400 de unități.

Pe de altă parte, vânzările sub marca Volkswagen au scăzut în perioada ianuarie-august cu 0,2% în ritm anual, la 3,83 milioane de mașini. Piețele cu cele bune evoluții au fost, ca și în cazul întregului grup, China și Europa Centrală și de Est, cu creșteri de 9,9%, respectiv 6,9%.

În august, vânzările mărcii au urcat cu 4,7%, 453.200 de unități.

Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris variantele cosmetizate ale modelelor Logan și Sandero CITEȘTE ȘI Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris variantele cosmetizate ale modelelor Logan și Sandero

Vânzările grupului Volkswagen la nivel global au scăzut anul trecut pentru prima dată în ultimii 13 ani, contractându-se cu 2%, la 9,93 milioane de unități. Rezultatele slabe înregistrate de grupul auto au fost determinate de scăderea vânzărilor mărcii Volkswagen, celelalte divizii înregistrând creșteri. Vânzările sub marca Volkswagen la nivel global au scăzut cu 4,8% în 2015, la 5,82 milioane de unități, acesta fiind primul declin înregistrat în ultimii 11 ani.

Grupul Volksawgen se confruntă cu cel mai mare scandal din istoria sa, după ce a admis că a instalat un soft ilegal pe mai mult de 11 milioane de vehicule la nivel mondial, dispozitivul permițând ascunderea nivelului real al noxelor emanate de mașini.

Volkswagen a anunțat, zilele trecute, că nu a decis încă dacă va relua vânzarea de vehicule diesel în Statele Unite, chiar dacă va recăpăta acest drept, retras pe fondul falsificării testelor antipoluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
auto
emisii
vanzari
masini