Vânzările Toyota, sub cele ale Volkswagen în primele nouă luni ale anului

Vânzările Toyota, sub cele ale Volkswagen în primele nouă luni ale anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2016

Toyota Motor a realizat vânzări mai mici decât cele ale Volkswagen în primele nouă luni ale acestui ani, evoluție care îi pune în pericol poziția de cel mai mare producător de automobile din lume, pe care o ocupă de patru ani, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Livrările mondiale ale Toyota au urcat cu 9,4%, la 7,53 de milioane de vehicule, în perioada ianuarie-septembrie, a anunțat joi producătorul auto japonez, scrie News.ro.

Vânzările Volkswagen au crescut în aceeași perioadă cu 2,4%, la 7,61 milioane de vehicule, potrivit unui comunicat al grupului german din 14 octombrie.

Dacă Toyota nu va consemna o revenire puternică a vânzărilor la sfârșitul anului, Volkswagen va deveni lider mondial, datorită evoluției divergente a celor mai importate piețe externe ale celor doi constructori de mașini.

Importurile de mașini second-hand au crescut cu 24% în primele nouă luni, la peste 222.000 CITEȘTE ȘI Importurile de mașini second-hand au crescut cu 24% în primele nouă luni, la peste 222.000

În timp ce Toyota este afectată de încetinirea pieței din Statele Unite, Volkswagen beneficiază de poziția de lider în China.

În China, unde vânzările Volkswagen sunt de trei ori mai mari decât cele ale Toyota, livrările grupului german au avansat cu 11%, la 2,58 milioane de vehicule, în primele nouă luni.

Piața chineză ar putea consemna în acest an un avans de 7%, la 26,3 milioane de vehicule, potrivit Asociației Chineze a Producătorilor Auto.

Vânzările Toyota în Statele Unite au scăzut cu 2,4%, la 1,82 milioane de vehicule, în perioada analizată, pe fondul prețurilor scăzute ale benzinei care au dus la o cerere mai redusă pentru hibridul Prius.

După date record în 2015, creșterea pieței auto americane a încetinit la numai 0,5% în acest an, arată datele firmei de analiză Autodata.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
volkswagen