FOTO Dacia a prezentat la Paris variantele restilizate ale Logan și Sandero. Cât costă noile modele

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 sep 2016

Dacia a prezentat, joi, la Salonul Auto de la Paris variantele restilizate ale modelelor Sandero, Sandero Stepway, Logan și Logan MCV. La patru ani de la lansarea ultimei generații, cele mai bine vândute modele Dacia beneficiază de un nou design în partea frontală, faruri pe LED și un interior modificat. Producătorul auto de la Mioveni a anunțat și o premieră pentru Duster, care dispune de acum de o cutie automată cu dublu ambreiaj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Transmisiunea video poate fi văzută AICI, a doua postare.

Exteriorul se remarcă, în partea frontală, printr-o bară de protecție nouă, lumini de zi ce vor utiliza tehnologia LED, precum și 4 blocuri optice dreptunghiulare ce formează noua semnătură luminoasă a mărcii Dacia. Partea din spate a fost la rândul său restilizată, identitatea luminoasă fiind reprezentată de un ansamblu de patru careuri.

Noile modele sunt disponibile cu șapte variante de grup motopropulsor, din care una în premieră – blocul SCe de 1l și 75 CP. Potrivit companiei de la Mioveni, noul motor permite reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil cu aproape 10%.

La interior, elemente de culoare crom satinatbpun în evidență aeratoarele instalației de climatizare și conturul fațadei centrale a planșei de bord. Noul volan, cu patru brațe, integrează în centrul său comanda claxonului, afișând, totodată, logo-ul mărcii. În cazul Noului Sandero Stepway, mânerele de acționare a portierelor sunt, la rândul lor, cromate.

Renault a prezentat o gamă reînnoită la salonul auto de la Paris CITEȘTE ȘI Renault a prezentat o gamă reînnoită la salonul auto de la Paris

Modelele restilizate Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway sunt echipate cu sisteme de asistență la condus, iar, în funcție de versiune, automobilele dispun de o cameră video de marșarier și de asistență la demarajul în rampă, pentru ușurarea manevrelor. Comenzile de acționare a geamurilor electrice, față și spate, sunt de acum amplasate pe panourile portierelor, se arată într-un comunicat Dacia.

Tot astăzi, Dacia a anunțat că modelul Duster beneficiază, în premieră, de cutia de viteze automată în șase trepte EDC (Efficient Dual Clutch), transmisia fiind însoțită de un sistem de asistență la demarajul din rampă. Duster EDC este echipat cu motorul diesel dCi 110 CP 4x2 S&S. Dacia propune, în funcție de țară, o nouă versiune, Duster Black Touch, care se remarcă printr-un calandru de culoare negru “grand brillant”, nuanță care se regăsește și la nivelul carcasei oglinzilor laterale, dar și în interior, la nivelul planșei de bord.

Proiectoarele de ceață sunt puse în evidență de ornamente de culoare crom satinat, în timp ce jantele de aliaj, de 16’, sunt de culoare neagră, la fel ca stâlpii portierelor. Duster Black Touch dispune de bare de pavilion și de ornamente în partea inferioară a barelor de protecție, față și spate, de culoare crom satinat.

Dacia a anunțat și prețurile din Franța pentru noile modele. Astfel, versiunea restilizată Sandero poate fi achiziționată la prețuri începând de la 7.990 euro pentru varianta de bază echipată cu noul motor Sce și ajungând până la 13.550 euro pentru nivelul de echipare Laureate cu motor dCi 90 și transmisia Easy-R, în timp ce varianta de vârf pentru Sandero Stepway costă 14.750 euro.

Renault-Nissan și Microsoft colaborează la dezvoltarea de servicii conectate pentru automobile CITEȘTE ȘI Renault-Nissan și Microsoft colaborează la dezvoltarea de servicii conectate pentru automobile

Pentru noul Logan, prețul de achiziție variază între 7.790 euro și 12.750 euro. Logan MCV costă 8.990 euro în varianta basic, prețul ajungând până la 15.330 euro pentru echiparea Blackline cu motor dCi 90 Easy-R. Toate prețurile includ TVA.

Grupul francez Renault a preluat compania Automobile Dacia în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto low-cost din Europa. Vânzările totale sub marca Dacia au crescut cu 7,7% anul trecut, la un număr record de 550.920 unități, din care peste 93% pe piețele din afara României, unde livrările s-au majorat cu 6%.

În primele opt luni ale acestui an, Dacia a vândut 391.098 de vehicule, în creștere cu 7,3 % comparativ cu intervalul simila din 2015, un nou record de vânzări pentru constructorul de la Mioveni. În Europa, vânzările au urcat cu 12,5% în perioada analizată, până la 288.477 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
salonul auto paris
sandero
logan
facelift