VIDEO&FOTO Ford Puma, fabricat în România, a fost re-testat de EuroNCAP, dar a primit surprinzător un rezultat mai slab

VIDEO&FOTO Ford Puma, fabricat în România, a fost re-testat de EuroNCAP, dar a primit surprinzător un rezultat mai slab
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 dec 2022

SUV-ul Ford Puma, fabricat în România, a fost re-testat de EuroNCAP, ca urmare a actualizărilor primite de acest model, dar a primit în mod surprinzător un rezultat mai slab decât cel anterior. Motivul este dat de înăsprirea condițiilor de testare, în ultimii trei ani.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ford Puma a primit doar patru stele EuroNCAP, la testele de impact și la evaluările de siguranță, un scor mai mic decât cel înregistrat în 2019, când modelul produs la Craiova primea numărul maxim de stele.

Dacă ne uităm pe scorurile primite pentru fiecare categorie de teste, putem observa descreșterea suferită de automobilul Ford, deși din punct de vedere tehnic astăzi el este mai bun decât acum trei ani.

Dacia Spring, lovită de prima rechemare CITEȘTE ȘI Dacia Spring, lovită de prima rechemare

Puma a pierdut aproape 20 de puncte la protecția șoferului, 7 puncte la protecția pietonilor, dar și cinci puncte la sistemele de asistență.

VIDEO&FOTO Ford Puma, fabricat în România, a fost re-testat de EuroNCAP, dar a primit surprinzător un rezultat mai slab

În aceeași situație cu Ford Puma s-a aflat și VW Tiguan, care a fost retestat și a primit mai puține stele. Tot un punctaj sub cel maxim a fost acordat și modelului Peugeot 408, la prima sa testare, dar prin analogie cu modelul 308, cu care împarte platforma și componentele. Tot prin analogie, același scor de patru stele a fost acordat și modelului Citroen C4X.

EuroNCAP a publicat ultimele rezultate din acest an, ale unul lot mare, de 14 mașini, ultimul care se derulează în actualele condiții de testare. Cele mai mari surprize au fost cele ale unor automobile chinezești, care au reușit să obțină scorul maxim, de 5 stele, chiar dacă unele dintre ele concurează cu marca Dacia pe segmentele accesibile ale pieței auto.

Modelele cu cinci stele de la ultimul lot de mașini testate de EuroNCAP în 2022 au fost Lucid Air, Lexus RX, Land Rover Discovery și Mercedes GLC, din segmentele premium, Skoda Octvia, precum și OMODA5, Maxus MIFA 9 și MG4, toate trei produse în China.

A început divizarea Automobile Dacia: acționarii vor primi acțiuni la Renault Mecanique Roumanie în schimbul activelor cedate CITEȘTE ȘI A început divizarea Automobile Dacia: acționarii vor primi acțiuni la Renault Mecanique Roumanie în schimbul activelor cedate

Pe segmentul de vehicule comerciale au fost testate ID.Buzz, precum și Ford Ranger și VW Amarok, toate cu rezultate maxime, de cinci stele.

„Anul 2022 a fost unul dintre cele mai aglomerați ani pentru EuroNCAP”, a spus Michiel van Ratingen, secretarul general al organizației. „După 25 de ani de la startul EuroNCAP, încă mai determină cele mai înalte niveluri de siguranță, iar protocoalele noastre pentru 2023 vor aduce noi provocări excitante, dure pentru industria auto”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
teste euroncap; patru stele puma