VIDEO & FOTO Renault prezintă un vehicul inedit, versiunea zburătoare a lui R4

VIDEO & FOTO Renault prezintă un vehicul inedit, versiunea zburătoare a lui R4
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 nov 2021

Un vehicul inedit, zburător, dezvoltat din modelul istoric Renault 4, a fost creat de grupul francez împreună cu compania de mobilitate The Arsenale, pentru a aniversa 60 de ani de existență a celebrului model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault sărbătorește 60 de ani de existență pentru popularul model Renault 4L, un model care a ajuns la peste 8 milioane de clienți, în peste 100 de țări ale lumii, pe parcursul a 30 de ani. Pentru a marca acest moment cu un eveniment special, Renault și hub-ul de design The Arsenale au creat un prototip al unui vehicul zburător care reprezintă o reinterpretare SF a celebrului model Renault 4L, fiind botezat AIR4.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Studiul Renault 4 zburători este un proiect unic și a fost creat ca un simbol al independenței și libertății. Constructorul francez face referire la realitatea unui trafic „care se agravează” în timp ce „viețile se opresc” din acest motiv, iar „lumea de deasupra noastră este neîngrădită”. În acest fel, AIR4 pretinde că „aerul este noul drum al viitorului”.

Vehiculul care preia designul lui Renault 4L este construit din fibră de carbon, păstrează liniile și structura modelului istoric, dar are trăsături dinamice și tehnice specifice unui aparat de zbor. Este mult mai rigid și dispune de comenzi pentru decolare și aterizare, toate aceste funcții fiind calculate după ore de studiu și teste. Odată finalizate proiectele computerizate, mașina a fost creată fizic și au început testele de zbor.

„După un an de celbrare am vurt să creăm ceva neconvențional pentru a închide anul aniversar 60 al lui 4L”, spune Arnaud Belloni, Renault Brand Global Marketing Director. „Colaborarea cu TheAresnale a fost o potrivire naturală. Vehiculul AIR4 este ceva nemaivăzut încă și o sugestie despre cum acest simbol ar putea să arate peste 60 de ani”.

Printre caracteristicile lui AIR4 se numără absența roților și apariția elicelor cu două pale, câte una la fiecare colț al vehiculului, în locul clasicelor roți, astfel încât vehiculul arată ca o super dronă. Șasiul a fost amplasat în centrul cadrului pe care sunt dispuse elicele, iar pilotul – șofer poate intra pe scaunul din habitaclu prin ridicarea caroseriei.

VIDEO & FOTO Renault prezintă un vehicul inedit, versiunea zburătoare a lui R4

AIR4 este propulsat de un motor electric alimentat de o baterie litiu-polimer cu o capacitate totală de 90.000 mAh, care îi conferă o viteză maximă de 26 m/s, cu o înclinație de 45 de grade, ce poate crește până la 70 de grade. Viteza de decolare este de 14 m/s, iar altitudinea maximă de este de 700 metri.

Vehiculul este primul produs de divizia Road to Air a celor de la The Arsenal, o divizie creată pentru a sublinia viitorul transportului pe calea aerului.

VIDEO & FOTO Renault prezintă un vehicul inedit, versiunea zburătoare a lui R4

„Mi-am dedicat viața pasiunii mele, mobilitatea, și continui să explorez toate aspectele lumii în mișcare”, a declarat Patrice Meignan, fondator The Arsenal și creator al lui AIR4. „După 25 de ani de cercetăare, credem că simbolurile culturii auto sunt eterne, pe pământ sau în aer. De 60 de ani, Renault 4 a fost condus de oameni simpli care l-au făcut extraordinar. Este un automobil care simbolizează aventura: simplu, practic, util și la fel de modern pe cât de retro este. Cei mai mulți șoferi vă vor spune că îți permite să călătorești diferit și să trăiești aventura. Aceasta ne-a inspirat. Cu AIR4 by The Arsenale, Renault 4 este gata pentru una dintre cele mai mari aventuri”.

FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro CITEȘTE ȘI FOTO Kia a prezentat noua generație a crossoverului Niro

Premiera mondială a lui AIR4, supranumit Renault 4L Zburător va avea loc săptămâna viitoare, în Atelierele Renault, din Paris, de pe Champs Elysee, unde va sta lângă un model Renault 4L restaurat. Anul viitor, AIR4 va merge în SUA, în Miami și New York, apoi se va deplasa în Macao.

Renault pregătește o relansare a celebrului Renault 4, într-o versiune modernă, complet electrică, ce ar trebui să aibă premiera mondială în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault 4l air4
renault drona
renault 4 zburator