FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge

FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 mar 2021

În aceeași zi în care a anunțat că vrea să devină o marcă exclusiv electrică în 10 ani, Volvo și-a prezentat al doilea său model propulsat doar de baterii, C40 Recharge, o versiune a lui XC 40.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Volvo C40 este al doilea model complet electric al suedezilor, acesta fiind o versiune de caroserie a SUV-ului XC40, cu care va împărți o serie de componente. Designul reprezintă un coupe cu patru uși, care are ca scop atragere cât mai multor clienți ai popularului Tesla Model 3.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

„C40 Recharge reprezintă viitorul Volvo și arată direcția în care mergem”, a spus Henrik Green, director de tehnologie al mărcii, care a explicat că C40 va putea fi cumpărat numai online, prin sistemul de vânzare al Volvo.

Noul Volvo C40 folosește aceeași platformă CMA a lui XC40 și are aproximativ aceeași lungime, 4,43 metri, în timp ce înălțimea este mai mică cu circa 7 centimetri, 1,58 metri.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Spre deosebire de SUV-ul XC40, cel mai vândut model al mărcii în acest moment, C40 nu va avea versiuni cu motoare cu combustie.

Din punct de vedere al tehnologiei de propulsie, sistemul este identic cu cel de pe XC40 Recharge, cu o autonomie de 420 km, asigurată de o baterie de 78 kWh. Performanțele dinamice se traduc prin 402 CP și un cuplu maxim de 660 Nm, cu o accelerație de 4,9 secunde de la 0 la 100 km/h și o viteză maximă de 180 km/h.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Bateria poate fi încărcată între 40 de minute, la o stație de 150 kW, și 8 ore, la o stație de 3,7 kW.

Volvo a anunțat că C40 va dispune de sistemul de infotainment dezvoltat îmrpeună cu Google, care are sistemul de operare Android, Google Maps, Google Assistant și acces la Google Play Store.

Noul model Volvo va intra în producție în toamna acestui an și va fi asamblat pe aceeași linie a uzinei din Ghent, Belgia, unde se fabrică XC40 Recharge.

 

FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge

FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge

FOTO Volvo a prezentat al doilea model complet electric, C40 Recharge

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo c40
volvo xc40
volvo electric
masini electrice
masini online