VIDEO Ghinion: Primele sute de exemplare Ford Puma sunt rechemate în service din cauza unor probleme cu airbagurile

VIDEO Ghinion: Primele sute de exemplare Ford Puma sunt rechemate în service din cauza unor probleme cu airbagurile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 feb 2020

Ford Puma începe cu stângul o carieră care se anunță extrem de reușită. La o zi după ce modelul a fost lansat în rețeaua comercială a mărcii din România, compania a notificat autoritățile că trebuie să recheme în service primele câteva sute de modele deoarece au probleme cu airbagurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford România va rechema în service 326 de exemplare Puma, SUV-ul construit la Craiova, deoarece în cazul unui impact airbag-urile pot sări cu totul din locul în care se află. Mai precis, arcurile cu care sunt ancorate airbagurile frontale de pe volan sunt defecte și nu rețin airbagul în locașul lor, atunci când acesta este umflat de capsa detonatoare. În consecință, la un impact, airbagul va zbura în habitaclu. “O serie de vehicule Puma au fost consturite cu arcuri de reținere a airbaguului șofer care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford Motor Company”, se precizează în notificare. “Un arc de reținere a airbagului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbagului șofer. În eventualitatea declanțării airbagului, poate fi posibil (n.r. formularea constructorului)ca airbagul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor”.

Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva CITEȘTE ȘI Surpriză: Dacia electrică va fi prezentată peste câteva zile la Geneva

Operațiunea de remediere a defecțiunii constă în înlocuirea arcului de reținere a airbagului. Proprietarii de autoturisme Ford Puma din România vor primi scrisori pentru a fi direcționați către cel mai aporpiat service Ford. Reparația durează circa 30 de minute.

Ford Puma a început să fie fabricat la Craiova anul trecut, el fiind prezentat oficial în toamna lui 2019. Craiova este singura uzină din lume care produce acest model. În urmă cu o zi a avut loc lansarea oficială în rețeaua de dealeri din România, dar primele exemplare au fost deja livrate clienților.

Ford Puma a obținut rezultate foarte bune la testele de siguranță EuroNCAP (foto & video) cu punctaj bun și la protecția pasagerilor adulți și copii, 94% și, respectiv, 84%, dar și la protecția pietonilor/bicicliștilor și la siguranța asistată (77% și 74%). Micul SUV a fost testat cu motoarele 1.0 litri, produse la Craiova, cu benzină și hibrid, dar și cu motorul 1.5 diesel. EuroNCAP spune că Puma este unul dintre cele mai sigure modele din segmentul său.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
rechemare ford puma
rechemare ford
lansare puma romania
fabrica ford craiova