VIDEO Orban, drive test la Titu

VIDEO Orban, drive test la Titu
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2020

Premierul Ludovic Orban a efectuat o vizită la Centrul Tehnic Titu al Renault, unde a discutat despre parteneriatul cu Grupul Dacia-Renault și a evaluat posibile măsuri de susținere a producției de mașini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma CITEȘTE ȘI Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma

"Am discutat despre parteneriatul cu Grupul Dacia-Renault și în general cu industria auto, o industrie vitală pentru dezvoltarea economică și am evaluat posibilele măsuri de susținere a producției de mașini. Trebuie să știți că grupul Dacia-Renault asigură 7% din exportul din România, generează peste 3% din PIB și are un număr de angajați extrem de mare, nu numai cei 18.000 de angajați ai Grupului Dacia-Renault, în industria orizontală sunt aproximativ 150.000 de angajați care depind de Dacia-Renault și de buna funcționare a grupului. În ceea ce ne privește, suntem extrem de atenți și de sensibili la toate evoluțiile pe piața autoturismelor și suntem într-un parteneriat extrem de serios cu industria auto și în mod evident cu grupul Dacia-Renault", a precizat Orban.

Acesta a spus despre centrul de la Titu că este unic în lume și că aici se validează, se testează toate mașinile grupului Renault din toate fabricile.

"Am văzut lucruri pe care nu mi le-aș fi imaginat, cum este o cameră specială numită CAVE, care e de fapt o cameră în care se construiește realitatea virtuală, practic, poți să vezi orice prototip de mașină care este proiectată în centrul din Militari, să vezi în cel mai mic amănunt înainte de a fabrica prototipul, să vezi toate detaliile într-o realitate virtuală, fiind un instrument absolut spectaculos", a afirmat premierul.

Orban a menționat că a testat împreună cu miniștrii Economiei, Sănătății și de Interne, care l-au însoțit în vizita de la Titu, mai multe modele de mașini.

"Am testat împreună cu colegii miniștri mai multe produse. Mașina electrică, pilotată de ministrul Economiei, mașina pe GPL, nu întâmplător ministrul Sănătății a condus mașina care funcționează cu combustibil GPL și ale cărei vânzări au crescut în mod spectaculos și, evident, ministrul de Interne a condus cea mai puternică mașină, Dusterul și, în mod clar, ne-a depășit pe toți pe pista de testări", a spus el.

Premierul a declarat că a discutat cu oficialii de la Centrul de Testare Titu al Renault despre realizarea unui muzeu al mașinilor fabricate în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
drive test
titu