VIDEO Podul de la Brăila, "Golden Gate-ul României": A început asfaltarea bretelelor de acces

VIDEO Podul de la Brăila, "Golden Gate-ul României": A început asfaltarea bretelelor de acces
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2022

Constructorul italian Astaldi al podului de la Brăila, denumit "Golden Gate-ul României", a început asfaltarea bretelelor de acces, ținta fiind încheierea lucrării până la finele anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat recent că reprezentanții firmei care construiește podul de la Brăila parcă ar avea ”dublă personalitate”, deoarece când sunt vizite pe șantier constructorul afirmă de fiecare dată că obiectivul va fi finalizat până la sfârșitul anului, dar apoi trimite înștiințări că acesta va fi gata peste trei ani. 

”Când discut de Brăila parcă vorbesc de persoane cu dublă personalitate. Când merg acolo eu sau directorul general CNAIR sau primul ministru, ne spun că până la sfârșitul anului e dat în folosință. Luați declarațiile constructorilor, chiar și imaginile. Apoi ne trimite hârtii. Una spune de fiecare dată când mergem acolo, apoi trimit hârtii în care ne spun că termină peste 3 ani. Am trimis și eu și directorul general de la CNAIR consilieri și o echipă să evaluăm, că deja... săptămâna vitoare sunt acolo”, a declarat Sorin Grindeanu într-o conferință de presă.

Medicover România finalizează achiziția rețelei de clinici Laurus Medical CITEȘTE ȘI Medicover România finalizează achiziția rețelei de clinici Laurus Medical

Grindeanu a adăugat că, după părerea sa, este un ”tertip” făcut de constructor, scrie News.ro.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirma, în luna mai, la finalul unei vizite la podul de la Brăila, lucrare începută în anul 2017, că speră ca podul să fie dat în circulație în decembrie, deși la acel moment lucrarea nu era în termen, fiind de montat câteva zeci de tabliere care ar fi trebuit montate deja.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.

VIDEO Radu Aramă

viewscnt
Afla mai multe despre
podul de la brăila
sorin grindeanu