VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila: A fost montat mai bine de jumătate din tablier. Cum arată acum

VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila: A fost montat mai bine de jumătate din tablier. Cum arată acum
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

Podul peste Dunăre de la Brăila ar trebui să fie deschis la finalul anului, iar în această perioadă constructorul lucrează în prezent la montarea elementelor tablierului metalic suspendat. La acest moment au fost montate mai mult de jumătate din numărul de elemente, iar tablierul suspendat ar trebui finalizat în următoarele două luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Antreprenorul a intensificat mobilizarea pe șantier și se lucrează în ritm accelerat la montarea segmentelor de tablier. Până în acest moment, au fost aduse în șantier un număr de 56 de segmente dintr-un total de 86 fabricate”, notează Compania de Autostrăzi.

ULTIMA ORĂ Free Now iese din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Free Now iese din România

CNAIR mai spune că în prezent continuă lucrările de construcție a drumurilor de legătură, „fiind în curs de construcție pasajul peste calea ferată, sensurile giratorii, viaductele de acces la malurile Brăila și Jijila, stația de taxare, precum și girația de la km 8 - conexiune cu drumul de legătură Smârdan – Măcin”.

Asociația Pro Infrastructura nota la rândul său că toate elementele tablierului „ar trebui să fie sus până la sfârșitul lunii iunie. Apoi vin sudurile finale, asfaltul și finisajele. Și, bineînțeles, tensionarea cablurilor și testele”, scrie Hotnews.ro.

În total sunt 86 de segmente de tablier metalic, iar fiecare segment are o greutate medie de 250 de tone.

Segmentele de tablier metalic au fost realizate la șantierul naval VARD Brăila, iar constructorii reușesc să ridice și să sudeze câte două astfel de segmente pe zi.

În paralel cu lucrurile la pod, Asocierea italo-niponă Astaldi - IHI Infrastructure System lucrează din zor și la drumurile de acces fără de care nu se va putea deschide circulația, chiar dacă ar fi gata Podul propriu-zis la finalul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod braila
tablier