VIDEO Prima News: Autostrada Moldovei provoacă furie printre localnici

VIDEO Prima News: Autostrada Moldovei provoacă furie printre localnici
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2023

Ceea ce ar fi trebuit să fie un motiv de bucurie pentru mulți șoferi s-a transformat în revoltă pentru sătenii din estul țării. Lucrările la Autostrada A7, numită și autostrada Moldovei, stârnesc supărare după ce mai mulți localnici din Buzău s-au trezit cu terenurile luate peste noapte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zeci de hectare de pământ care le aparțin sătenilor din comuna Vadu Pașii au fost incluse în proiectul autostrăzii, fără însă ca proprietarii să fie anunțați, arată Prima News.

VIDEO&FOTO Autoritățile cer italienilor să dubleze ritmul de lucru la Autostrada Ploiești-Buzău. Sute de utilaje și muncitori CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Autoritățile cer italienilor să dubleze ritmul de lucru la Autostrada Ploiești-Buzău. Sute de utilaje și muncitori

Revoltați, oamenii care locuiesc lângă șantier cer explicații. Ei spun că terenurile le-au fost vândute fără acordul lor și nu au primit niciun ban. Mai mult, unele case au început să crape din cauza utilajelor care lucrează fără încetare.

Așa a pățit și Anatoliu. A muncit în străinătate peste 20 de ani că să-și poată ridica o locuință nouă. Abia s-a mutat, iar fisurile au apărut peste peste tot.

Iancu Dănoiu are și el trei hectare de pământ. Unul i-a fost luat pentru construcția autostrăzii.

Alți localnici au de suferit pentru că drumurile de pe câmp sunt blocate. Practic autostrada devine o graniță între loturile cu același proprietar, iar oamenii sunt obligați să ocolească zeci de kilometri.

VIDEO Prima rachetă imprimată 3D nu a reușit să ajungă pe orbită CITEȘTE ȘI VIDEO Prima rachetă imprimată 3D nu a reușit să ajungă pe orbită

De cealaltă parte, autoritățile susțin că oamenii știau de mult că terenurile le vor fi luate și că vor primi banii.

Autostrada A7 , care unești orașul Ploiești cu Pașcani, numită și Autostrada Moldovei, este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR din toată Uniunea Europeană.

Autostrada are o lungime de 320 de km și include 13 loturi de execuție. Toate trebuie să fie gata până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada moldovei
drumuri