VIDEO Prima TV - 1 km/an, viteza modernizării

VIDEO Prima TV - 1 km/an, viteza modernizării
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2021

Anul viitor, în Capitală, sosesc tramvaie noi. Dar ca să poată rula pe străzile din oraș este nevoie ca șinele să treacă prin reparații de amploare. Modernizarea unui singur kilometru durează însă un an. În ritmul acesta, este nevoie de un sfert de secol pentru a ne putea bucura de călătorii în mijloace de transport moderne și sigure.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent a fost efectuată predarea lucrărilor pentru primul tronson care urmează să fie modernizat, arată Prima TV.

Ciuruită de gropi. Așa arată o porțiune din cea mai folosită linie din Capitală. Tramvaiul 1 leagă sud-estul Bucureștiului de nord-est.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Modernizarea a început deja. Deocamdată… fără utilaje. În această fază a proiectului se face organizarea de șantier.

Contractul de modernizare a fost alocat de Primăria Capitalei, prin procedură de achiziție publică. Directorul STB oferă un termen mai optimist pentru porțiunea de un kilometru.

Pe porțiunea de traseu cuprinsă între Bulevardul Timișoara și Pasajul Basarab, infrastructura urmează să fie refăcută de la zero. Vor fi înlocuite șinele, firele de la rețeaua de contact, dar și stâlpii de susținere. Până când lucrările vor fi gata, liniile 11 și 35 sunt suspendate. Iar traseele liniilor 1,10 și 19 modificate.

A fost înființată în scimb o linie de autobuze navetă, 601. Călătorii se plâng că au aflat de modificări direct în stație.

Modernizarea rețelei este însă absolut necesară. Din vara anului viitor, în Capitală sosesc tramvaie noi.

În total, 27 de kilometri trebuie reparați. Și peroanele vor fi extinse, să se potrivească cu noile tramvaie, lungi de 36 de metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
tramvaie