VIDEO SUA: Un avion militar s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Texas, piloții spitalizați

VIDEO SUA: Un avion militar s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Texas, piloții spitalizați

Sursa foto: www.nbcdfw.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2021

Doi piloți militari americani au fost salvați și spitalizați după ce avionul lor de antrenament s-a prăbușit în curtea unei reședințe dintr-un cartier din apropiere de Fort Worth, statul Texas, au indicat autoritățile, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trei case au fost avariate în suburbia Lake Worth, unde piloții s-au ejectat înainte ca micul lor avion al US Navy să se prăbușească în vecinătatea unui colegiu, scrie Agerpres.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

"Niciun locuitor nu a fost rănit. Ambii piloți au fost transportați de urgență la spital", a declarat presei șeful pompierilor din Lake Worth, Ryan Arthur.

"Acest incident ar fi putut fi mult mai grav știind că avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Lake Worth", a adăugat el, precizând că, din fericire, avionul s-a prăbușit într-o curte din spatele unei locuințe, evitând orice impact direct asupra unei case.

Comandamentul de antrenament aeronaval american (CNATRA) a explicat că un aparat T-45C Goshawk al Marinei, un avion de antrenament folosit adesea pe portavioane, s-a prăbușit la aproximativ două mile (trei kilometri) de o bază militară din Fort Worth.

"Pilotul instructor este în stare stabilă. Starea elevului aviator al Marinei nu se cunoaște, dar este în viață și primește tratament", a scris el pe Twitter.

Piloții efectuau un zbor de antrenament de rutină de pe aeroportul internațional din Corpus Christi, la aproximativ 400 de mile spre sud. "Cauza accidentului este necunoscută" și face obiectul unei anchete, potrivit CNATRA.

Înregistrări video difuzate pe rețelele sociale au arătat un fir de fum negru care se ridica de la locul accidentului.

Una dintre ele a arătat o parașută agățată de liniile electrice de-a lungul unui drum, în timp ce mai multe fotografii au prezentat epava avionului care încă fumegând.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
avion prabusit