VIDEO Tesla a prezentat primul său vehicul pickup electric, Cybertruck, cu un design futurist care a stârnit controverse

VIDEO Tesla a prezentat primul său vehicul pickup electric, Cybertruck, cu un design futurist care a stârnit controverse
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2019

Tesla a prezentat joi primul său vehicul pickup electric, Cybertruck, care arată ca un vehicul blindat futurist, cu o culoare gri asemănătoare cu cea a armelor, compania din California luând ca țintă directă sursa de profitabilitate a producătorilor auto din Detroit, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La evenimentul de lansare organizat la Los Angeles, directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat că Cybertruck va avea un preț de pornire de 39.900 de dolari, iar producția ar urma să înceapă spre sfârșitul anului 2021, scrie News.ro.

Alte versiuni vor avea prețuri de 49.900 de dolari și de 69.900 de dolari, cea mai scumpă versiune urmând să aibă o autonomie de peste 500 de mile (805 kilometri).

BMW, Daimler, Volkswagen, amendă totală de 100 de milioane de euro de la Autoritatea antitrust din Germania CITEȘTE ȘI BMW, Daimler, Volkswagen, amendă totală de 100 de milioane de euro de la Autoritatea antitrust din Germania

”Avem nevoie de energie sustenabilă. Dacă nu avem o camionetă pickup nu putem rezolva acest lucru. Cele mai bine vândute vehicule din America sunt camionete pickup. Pentru a rezolva problema energiei durabile, trebuie să avem o capionetă pickup”, a spus Musk.

Camioneta, despre care Musk afirmă că ”nu se va zgâria și nu se va îndoi”, va avea geamuri din sticlă armată. Dar sticla s-a crăpat ca o pânză de păianjen când a fost lovită cu o bilă de metal în timpul demonstrației. Musk a părut surprins, dat a spus că sticla nu s-a spart complet.

Reacțiile de pe Twitter au variat între dragoste și ură pentru vehiculul cu unghiuri ascuțite.

”Tocmai am urmărit lansarea de către Tesla a Cybertruck și sincer? Simt că viața mea este completă”, a scris @aidan_tenud, în timp ce@nateallensnyde a scris ”Este plăcut să vezi că Elon Musk a făcut o mașină din carton pe care a desenat-o la grădiniță”.

Musk a scris anterior pe Twitter că designul a fost influențat parțial de mașina sport Lotus Esprit, folosită ca submarin în filmul anilor ‘70 “The Spy Who Loved Me”.

Camioneta reprezintă prima incursiune a Tesla, al cărei autoturism Model 3 este cel mai bine vândut automobil integral electric din lume, pe piața camionetelor pickup, o piață dominată de modelul F-150 al Ford Motor, alături de modele ale General Motors și Fiat Chrysler Automobiles.

Noul pickup apropie Tesla mai mult de vehiculele pickup și SUV-uri. Producătorul auto a vândut pînă acum mai mult sedanuri Model S și Model 3, dar compania oferă și SUV-ul Model X, iar anul viitor va începe comercializarea SUV-ului compacy Model Y.

Ford și General Motors vor concura Tesla într-o manieră mai directă, cu oferte noi, cum este SUV-ul electric Mustang Mach E, precum și cu pickp-uri electrice.

SUV-urile și pickup-urile electrice ar putea ajuta Ford și GM să realizeze vânzări semnificative de vehicule electrice, de care au nevoie pentru a respecta standardele mai stricte pentru emisii din California și alte state.

Administrația Trump vrea ca standardele respective să fie retrase, dar camionetele electrice vor fi necesare dacă statul California va avea câștig de cauză în conflictul cu adminsitrația Trump.

Cererea pentru camionetele pickup integral electrice nu va fi uriașă, în viitorul apropiat.

Firma de analiză a pieței IHS Markit estimează că segmentul de piață al camionetelor electrice, pentru modelele complete și de dimensiuni medii, va ajunge la vânzări de circa 75.000 de unități în 2026, comparativ cu volumul total de 3 milioane de camionete ușoare. Camioneta Tesla nu a fost inclusă în această estimare.

Ford intenționează să vândă un vehicul electric serie F de la sfârșitul anului 2021, au declarat surse apropiate acestor planuri. Totodată, anul viitor va oferi vehiculul Mach E, în cadrul planului său de a investi 11,5 miliarde de dolari până în 2022 pentru a-și electrifica vehiculele.

În aprilie, Ford a investit 500 de milioane de dolari în compania startup Rivian, care intenționează să construiască propriul model pickup electric, din toamna lui 2020.

GM intenționează să construiască o familie de camionete pickup electrice și de SUV-uri, iar primul model pickup urmează să intre la vânzare în toamna anului 2021. Grupul urmează să investească 8 miliarde de dolari până în 2023, pentru dezvoltarea de vehicule electrice și autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
cybertruck