VIDEO Tesla - investigată în SUA, în urma accidentului fatal al unui automobil fără șofer, în Texas

VIDEO Tesla - investigată în SUA, în urma accidentului fatal al unui automobil fără șofer, în Texas
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2021

Administrația pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzile Naționale din SUA a anunțat că a lansat o nouă investigație împotriva Tesla, în urma accidentului fatal al unui automobil fără șofer al companiei, produs în Spring, Texas, weekendul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Doi bărbați au murit în urma accidentului, sâmbătă noaptea. Potrivit multiplelor declarații făcute de polițiști, se pare că nimeni nu se afla la volanul automobilului Tesla, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Vehiculul electric, un Tesla 2019 Model S, s-a ciocnit de un copac și a luat foc. O persoană a fost găsită pe scaunul pasagerului din față, iar alta era pe bancheta din spate a vehiculului.

Poliția și NHTSA nu și-au încheiat investigațiile. Un raport preliminar nu este concludent și rămân întrebări dacă sistemele avansate de asistență a conducătorului auto de la Tesla au fost activate înainte sau în timpul accidentului.

Sistemele companiei sunt comercializate sub numele de marcă Autopilot, Full Self-Driving sau Full Self-Driving beta.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Tesla include standardul Autopilot în toate vehiculele sale mai noi și vinde Full Self-Driving pentru 10.000 USD, cu o opțiune de abonament în lucru.

Pilotul automat și tehnologia Full Self-Driving (sau FSD) nu fac vehiculele Tesla sigure pentru a circula fără un șofer la volan.

Unii clienți care achiziționează opțiunea FSD primesc, de asemenea, acces la o versiune ”beta” pentru a încerca cele mai noi caracteristici care sunt adăugate la sistem pe drumurile publice, înainte ca toate erorile să fie rezolvate.

Compania afirmă în manualul automobilelor că șoferii trebuie să utilizeze pilotul automat și FSD numai cu o ”supraveghere activă”.

În același timp, CEO-ul Tesla, Elon Musk, susține pe Twitter, unde are 50 de milioane de adepți, precum și în aparițiile sale publice, că aceste sisteme sunt sigure și sunt îmbunătățite continuu.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
accident