VIDEO Veriga lipsă din Autostrada Transilvania: Vom avea o surpriză să fie gata în 2023? „Foarte dificil, dar nu imposibil”. Cum arată acum

VIDEO Veriga lipsă din Autostrada Transilvania: Vom avea o surpriză să fie gata în 2023? „Foarte dificil, dar nu imposibil”. Cum arată acum
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2023

Lucrările pe o bucată lipsă din Autostrada Transilvaniei s-au reluat recent, după ce contractul anterior fusese reziliat în urmă cu doi ani din cauza blocajelor. „Reușesc cei de la Strabag și Geiger surpriza pe Autostrada Transilvania?”, se întreabă Asociația Pro Infrastructura, care a publicat un video din dronă pe tot tronsonul de circa 16 km care ar avea șanse teoretice să fie gata de circulație chiar din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL a început lucrările la început de an, după o perioadă de câteva luni pentru proiectare. Contractul a fost semnat pe 16 octombrie pentru circa 420 de milioane de lei, cu ordinul de începere venind la final de noiembrie. Termenul contractul este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, scrie Hotnews.ro.

Dacia lansează LCV-ul electric Spring Cargo. Modelul a depășit deja 100.000 de comenzi CITEȘTE ȘI Dacia lansează LCV-ul electric Spring Cargo. Modelul a depășit deja 100.000 de comenzi

Contractul inițial de circa 280 de milioane de lei cu firma românească Straco a fost reziliat în martie 2021, la șase ani de la semnare, din cauză că firma de construcție a intrat în insolvență, iar în 2021 stadiul fizic era puțin sub 40%.

Deschiderea traficului în 2023 pe A3 Cheșani - Câmpia Turzii „ar fi o premieră”

„Chiar cu unele lucrări refăcute, restul rămas de executat pentru o inaugurare (stadiu ~95%) în decembrie 2023 ar fi de aproximativ 60%, deci o medie lunară de 6,5-7%. Foarte dificil, dar nu imposibil”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

„Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza. Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, notează asociația.

A3 Chețani - Câmpia Turzii, singura bucată lipsă din Autostrada Transilvania de la Târgu Mureș până după Cluj-Napoca

Tronsonul Chețani - Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

De la Chețani pe A3 sunt 20 de km până la Târgu Mureș, iar de la Câmpia Turzii șoferii pot circula pe circa 62 de kilometri pe A3 până la Nădășelu, la nord-vest de Cluj-Napoca.

Odată finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania pe aproape 97,7km.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada transilvania
asociația pro infrastructura