Volkswagen a remediat 470.000 de vehicule din Marea Britanie, în scandalul emisiilor

Volkswagen a remediat 470.000 de vehicule din Marea Britanie, în scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2017

Volkswagen a remediat 470.000 de vehicule dintr-un total de 1,2 milioane care sunt afectate de scandalul emisiilor în Marea Britanie, a anunțat directorul general al diviziei grupului german în această țară, Paul Willis, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Willis a fost nevoit să răspundă unor întrebări dure din partea parlamentarilor britanici, unii dintre ei fiind nemulțumiți că Volkswagen nu a fost amendat în Marea Britanie și că proprietarii de automobile ale grupului nu au primit compensații, spre deosebire de cei din Statele Unite, unde producătorul auto a recunoscut că a folosit un soft ilegal pentru a trișa la testele de măsurare a emisiilor, scrie News..ro.

”Dintr-un total de 1,2 milioane de vehicule la care trebuie să luăm măsuri tehnice, am făcut acest lucru pentru 470.000, iar în ritmul actual aplicăm aceste măsuri la 20.000 de mașini pe săptămână”, a spus Willis parlamentarilor din comisia pentru transporturi din Parlament.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, John Hayes, a spus că luna viitoare va merge în Germania împreună cu ministrul Chris Grayling, pentru a solicita mai multe informații care ar putea duce la investigarea VW în Marea Britanie.

RAR se confruntă în acest an cu o creștere de 45% a numărului de cărți de identitate emise pentru automobilele uzate CITEȘTE ȘI RAR se confruntă în acest an cu o creștere de 45% a numărului de cărți de identitate emise pentru automobilele uzate

Hayes a mai spus că se va întâlni în curând cu reprezentanții legali ai consumatorilor care vor să lanseze o acțiune juridică împotriva grupului german, pentru a vedea cum ar putea să îi sprijine guvernul.

În ianuarie, o firmă britanică de avocatură a lansat o acțiune legală pentru a solicita compensarea cu mai multe mii de lire sterline a fiecărui șofer afectat de scandalul emisiilor. Ulterior, alte firme au cerut să se alăture acțiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
scandalul emisiilor