Volkswagen își menține estimările de profit în 2021, în pofida lipsei semiconductorilor

Volkswagen își menține estimările de profit în 2021, în pofida lipsei semiconductorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2021

Deficitul global de cipuri care afectează producătorii auto nu va avea impact asupra estimărilor de profit ale Volkswagen AG în 2021, a informat grupul auto, ca răspuns la informațiile din presa germană, conform cărora VW se așteaptă la o scădere a producției din cauza lipsei semiconductorilor, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Grupul Volkswagen încă se așteaptă la o marjă de profit operațional în 2021 între 5,5% - 7% și o marjă de 3% - 4% pentru principalul său brand, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

"Din fericire, am putut limita semnificativ impactul negativ asupra clienților noștri și asupra cifrelor privind livrările, de exemplu vânzând stocurile și prin alte măsuri", a precizat purtătorul de cuvânt.

Marți, site-ul Business Insider anunța că firma cu sediul la Wolfsburg nu se așteaptă să poată produce mai mult de 800.000 de vehicule în 2021, din cauza lipsei semiconductorilor, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze această cifră și a declarat că nu sunt posibile estimări exacte privind impactul deficitului de cipuri asupra producției și livrărilor până la finalul anului.

Luna aceasta, cel mai mare producător auto european a estimat că problemele provocate de lipsa semiconductorilor se vor atenua în trimestrul trei din 2021, în timp ce livrările și vânzările de vehicule ar urma să crească fiecare cu peste o cincime.

Îmbunătățirea perspectivelor vine în urma majorării cererii pentru mașini premium, cum ar fi Porsche și Audi, o tendință observată și la rivalii General Motors, Daimler, Ford și Stellantis.

În primul trimestru din 2021, livrările brandurilor Porsche și Audi au crescut cu aproximativ o treime, față de perioada similară din 2020, în timp ce vânzările de vehicule electrice s-au dublat, la 133.300 de unități.

VIDEO Zbor inaugural al taxiului zburător al Volocopter, care vrea să furnizeze servicii la Jocurile Olimpice din Paris din 2024 CITEȘTE ȘI VIDEO Zbor inaugural al taxiului zburător al Volocopter, care vrea să furnizeze servicii la Jocurile Olimpice din Paris din 2024

Vânzările în primul trimestru din 2021 au urcat cu 13%, la 62,4 miliarde de euro, iar livrările pe plan global au crescut cu peste 20%, la 2,4 milioane de vehicule.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw