Volkswagen pregătește demiterea șefului diviziei de software

Volkswagen pregătește demiterea șefului diviziei de software
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iul 2020

Christian Senger, șeful diviziei Software a grupului Volkswagen, are poziția amenințată în acest moment, după ce a ratat și obiectivul de lansarea a Car.Software Org., compania care trebuie să producă sistemul unic de operare al VW Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile privind organizarea și pornirea acivtății noii unități Car.Software Org., divizie a VW Group, are întârzieri, iar publicația Handelsblatt scrie că șeful acestei divizii, Christian Senger, va fi demis din funcție în scurt timp, în cadrul schimbărilor făcute în ultimele săptămâni de companie. În ciuda faptului că Senger se bucură de aprecierile șefilor, în special a CEO-ului Herbert Diess, nereușitele s-au acumulat, începând de la blocajele privind instalarea tuturor aplicațiilor pe ID.3, erorile de la lansarea lui Golf 8 și, acum, sistemul de operare.

Proiectul Car. Software Org. a demarat în 2019, când a fost anunțată o investiție de 7 miliarde euro, și s-a transformat în companie înregistrată, la 1 ianuarie 2020, ca subsidiară a VW AG. Car.Software Org. intenționează să creeze un sistem de operare unic folosit de 10 milioane de vehicule anual. Noua companie are sedii în Germania, China și SUA și are ca scop crearea unei platforme unice pentru conectarea funcțiilor motoarelor, șasiurilor și tehnologiei de încărcare, inclusiv a unui ecosistem pentru servicii digitale și de mobilitate.

În urmă cu mai bine de un an, când a fost anunțat proiectul, Christian Senger spunea că ID.3 ar trebui să fie primul model care să folosească acest sistem de operare, având ca țintă angajarea a circa 10.000 de oameni, majoritatea programatori. După constituirea companiei, la începutul acestei luni, Senger anunța angajarea doar a câtorva sute de persoane în echipa Car.Software. „Evident, ne-am confruntat și ne confruntăm cu circumstanțe speciale pentru fondarea unei noi companii, cu toată lumea lucrând de acasă, cu locații diferite ale birourilor și sesiuni de bun-venit doar online. Aș fi vrut să fie toată lumea în aceeași locație, să simtă energia întâlnirii oamenilor și să stăm față în față”, scria Senger pe social media.

Două nume vehiculate pentru șefia Skoda: șeful VW Africa de Sud și un fost vicepremier al Cehiei CITEȘTE ȘI Două nume vehiculate pentru șefia Skoda: șeful VW Africa de Sud și un fost vicepremier al Cehiei

Christian Senger a devenit oficial șef al noii ompanii la 1 iulie, însă ar putea pierde acest post la fel de repede. Presa germană scrie că întreaga organizare a companiei este „un dezastru”, iar acest lucru se suprapune peste ampla acțiune de restructurare a managementului din VW Group, căreia era să-i cadă victimă însuși CEO-ul grupului, Herbert Diess.

Christian Senger a lucrat pentru Continental, timp de 3 ani, înainte de a veni la VW, iar anterior lucrase pentru dezvoltarea mdelelor i de la BMW. Sursele citate de Handelsblatt susțin că el nu va fi dat afară din companie, ci va fi trimis să se ocupe de proiecte noi. De proiectul Car.Software Org. s-ar putea ocupa chiar Markus Duesmann, noul CEO al Audi, care are în atribuții și dezvoltarea tehnologică a grupului  VW. În plus, carierul general al Car.Software Org. este chiar în Ingolstadt, în sediul Audi.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
christian senger
car.software org
id.3
sistem operare vw
continental