Volkswagen rămâne cel mai mare producător auto după vânzările din primele patru luni

Volkswagen rămâne cel mai mare producător auto după vânzările din primele patru luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 mai 2016

În pofida scandalului emisiilor poluante, grupul german Volkswagen se menține pe prima poziție în clasamentul auto mondial în funcție de vânzări, cu livrări totale de peste 3,361 milioane de mașini în perioada ianuarie-aprilie, în urcare cu 0,6% comparativ cu primele patru luni din 2015, scrie Forbes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările au fost sprijinite în principal de piețele din Europa și China, unde livrările au crescut cu 3,4%, respectiv 4,8%. Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce, în septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Producătorul nipon Toyota, care la sfârșitul primului trimestru a coborât pe locul al doilea în ierarhia globală, a vândut aproape 3,272 milioane de automobile după primele patru luni, cu 2,7% mai puține decât Volkswagen și cu 2,8% sub volumul livrărilor din perioada similară a anului trecut.

General Motors (GM), aflată pe poziția a treia în clasament, nu a publicat datele referitoare la vânzările mondiale din primele patru luni, însă analiștii estimează că producătorul Chevrolet și Buick a livrat 3,146 milioane de mașini în intervalul analizat, cu 1,6% mai puțin decât în ianuarie-aprilie 2015.

Volkswagen vrea să investească “miliarde de euro“ într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice - surse CITEȘTE ȘI Volkswagen vrea să investească “miliarde de euro“ într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice - surse

Potrivit analiștilor, Volkswagen ar putea încheia anul curent cu vânzări totale de aproape 10,09 milioane de mașini, în timp ce livrările Toyota și GM sunt estimate la 9,82 milioane, respectiv 9,44 milioane de unități. În acest scenariu, Toyota își va pierde titlul de cel mai mare producător auto în funcție de vânzările anuale, pe care îl deține din 2012.  

Proiecțiile grupului japonez indică vânzări totale de circa 10,1 milioane de mașini pentru acest an, similar evoluției înregistrate în 2015. Volkswagen a vândut 9,93 milioane de automobile anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
toyota
vanzari
clasament
general motors
gm
masini