Volkswagen și E.ON lansează încărcătoarele rapide cu baterii, pentru mașini electrice

Volkswagen și E.ON lansează încărcătoarele rapide cu baterii, pentru mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 sep 2021

Volkswagen a dezvoltat, împreună cu E.ON, o stație de încărcare cu baterii care nu necesită o conexiune specială la rețeaua de încărcare, dar permite încărcarea a două mașini cu o putere de 150 kW simultan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proprietarii de mașini electrice își pot cumpăra acum un nou tip de stație de încărcare, una care nu mecesită intervenții și autorizații speciale pentru conectarea la rețeaua de energie, deoarece include propriile baterii și se conectează la rețea cu o conexiune la priză standard.

Noua stație E.ON Drive Booster a fost dezvoltată împreună de companie de energie și Volkswagen, prima stație fiind pusă demonstrativ în funcțiune de Thomas Schmall, membru în board-ul VW, și Patrick Lammers, membru în board-ul E.ON. Noua stație permite o instalare rapidă și extinderea rețelei de încărcare a mașinilor electrice fără proceduri complicate. O încărcare de circa 15 minute la această stație poate asigura energie pentru circa 200 km, după cum spune VW.

ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România

Thomas Schmall, membru al board-ului Volkswagen AG și CEO al Volkswagen Group Componente, spune că planul este să crească de cinci ori numărul stațiilor de încărcare rapidă, în doar patru ani. „Prin colaborarea noastră cu E.ON, stațiile de încărcare rapidă dezvoltate și produse de VW Group Componente pot fi date în folosință. Sunt ideale pentru a susține extinderea infrastructurii de încărcare, deoarece timpul și costurile necesare pentru instalare sunt minime”.

Stațiile Booster pot fi instalate și ca un upgrade la stațiile standard, deja existente, dar sunt recomandate pentru o instalare nouă, care nu necesită nici adaptări ale infrastructurii existente, nici lucrări de construcții, fiind de tipul plug-and-play.

viewscnt
Afla mai multe despre
statie incarcare masini electrice
vw booster
vw eon