Volvo schimbă designerul cu un specialist din designul industrial

Volvo schimbă designerul cu un specialist din designul industrial
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 ian 2023

Volvo Cars va avea un nou designer-șef la nivel global, care îl va înlocui pe Robin Page, creatorul celor mai recente modele, anterior la Bentley și Bugatti.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul Global Head of Design al Volvo Cars, funcție care presupune coordonarea tuturor centrelor de design ale mărcii, va fi preluată de Jeremy Offer, un designer aproape deloc cunoscut în industria auto. El va fi și membru al echipei de management a companiei și va raporta direct CEO-ului Jim Rowan. Offer vine de la Arrival, o companie tânără, specializată în producția de vehicule electrice pentru transportul comercial, unde a ocupat funcția de Chief Design Officer. Experiența sa este una preponderent în designul industrial și aproape zero în industria auto.

Dacia lansează vânzările pentru Duster de colecție „Mat Edition” CITEȘTE ȘI Dacia lansează vânzările pentru Duster de colecție „Mat Edition”

Singurul autoturism desenat de echipa Arrival condusă de Jeremy Offer este un vehicul de segment A, creat împreună cu Uber, pentru servicii de car-sharing (FOTO).

Designerul actual al Volvo, Jim Rowan, nu va pleca din Volvo, ci va rămâne senior adviser posibil pentru a permite derularea contractului pe care îl are cu compania. Schimbarea celor doi va avea loc la 1 mai.

„Sunt foarte fericit să-l primim pe Jeremy la Volvo Cars. El aduce un leadership puternic și o experiență bogată în design de la vehicule electrice și design industrial la produse digitale și servicii – toate fiind esențiale pentru tranziția Volvo Cars în viitor, cu automobile sigure, complet electrice, definite de aoftware”, a comentat Jim Rowan anunțul privind schimbarea.

FOTO Surpriză - Dacia poate lansa un SUV mai mic decât Duster, inclusiv cu propulsie electrică. Similar cu Mașina Anului CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză - Dacia poate lansa un SUV mai mic decât Duster, inclusiv cu propulsie electrică. Similar cu Mașina Anului

„Este o oportunitate uimitoare să preiau această poziție la Volvo Cars, o companie cu o moștenire fantstică în fața unei noi ere. Este o portunitate uimitore să definesc limbajul și principiile de design ale Volvo Cars, împreună cu toate marile talente din compania care intră în curând în al doilea secol în care oferă clienților produse inovative”, a transmis noul designer, Jerremy Offer.

Robin Page, cel care este creditat cu designul gmei de automobile Volvo, a fost premiat pentru creațiile sale, atât la Volvo, unde a lucrat aproape 10 ani, cât și la Bentley și Bugatti, unde a lucrat timp de 14 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
designer volvo
jeremy offer
robin page
arrival