Volvo și-a extins parteneriatul cu Nvidia pentru tehnologia de calcul a noii generații de mașini autonome

Volvo și-a extins parteneriatul cu Nvidia pentru tehnologia de calcul a noii generații de mașini autonome
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 apr 2021

Volvo Cars își extinde colaborarea cu NVIDIA, producătorul de componente electronice, cu care constructorul suedez are deja un parteneriat pentru sistemele de calcul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volvo va utiliza noile sisteme SoC (System on Chip) de la Nvidia pe noile generații de automobile, pentru tehnologiile de conducere autonomă. Cele două companii, Volvo și Nvidia, au prelungit acordul de colaborare pentru folosirea tehnologiei Drive Orin.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Platforma Nvidia Drive Orin este apreciată ca lider în segmentul de inteligență artificială utilizată de industria auto, fiind capabilă să realizeze 254 trilioane de operații pe secundă.

Volvo Cars vrea să fie primul constructor auto global care să utilizeze Drive Orin pe noua generație de automobile, dezvoltate pe platforma modulară SPA2. Primul model care va avea implementată noul SoC va fi noua generație XC90, care va fi prezentată în premieră mondială anul viitor.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

 „Credem în parteneriatul cu companiile de top în tehnologie pentru a construi cele mai bune Volvo posibile”, a declarat Henrik Green, CTO al Volvo Cars. „Cu ajutorul tehnologiei Nvidia Drive Orin putem duce siguranța la următorul nivel pe noile noastre generații de automobile”.

Sistemele bazate pe Nvidia Drive Orin vor putea fi capabile să ofere o rulare autonomă, permanent actualizată și sigură. Va funcționa împreună cu software dezvoltat in-house și de cei de la Zenseact, compania care aparține grupului Volvo, care se ocupă exlusiv de soft pentru conducerea autonomă, precum și de sisteme de backup pentru frânare și direcție.

Puterea de calcul și procesarea grafică oferite de Nvidia Drive Orin acționează seria de senzori avansați necesari pentru conducerea autonomă, cum este de exemplu tehnologia LiDAR dezvoltată de Luminar, o altă companie perteneră Volvo.

ULTIMA ORĂ Dacia Sandero și Logan, generația III, au primit doar 2 stele la testele EuroNCAP. Declarații oficiale EuroNCAP: „Nu oferă asistență la schimbarea benzii. Arată o ambiție mică, chiar și pentru low-cost”. Dacia: „E la nivelul cerut de clienți” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Sandero și Logan, generația III, au primit doar 2 stele la testele EuroNCAP. Declarații oficiale EuroNCAP: „Nu oferă asistență la schimbarea benzii. Arată o ambiție mică, chiar și pentru low-cost”. Dacia: „E la nivelul cerut de clienți”

Arhitectura Volvo SPA2 va fi disponibilă ca hardware-ready pentru conducere autonomă încă de la startul producției. Sistemul respectiv, Highway Pilot, va fi activat însă doar când va fi verificat pentru a fi în siguranță în locații și condiții geografice specifice.

 Volvo și Nvidia au anunțat prima colaborare în 2018, pentru tehnologia Drive Xavier SoC, pentru computerele centrale ale mașinilor bazate pe platforma SPA2. Acestea vor controla funcțiile de bază ale mașinii, de la softul de bază, managementul energiei, la asistența șoferului. Tehnologia va lucra împreună cu computerele Drive Orin, pentru conducere autonomă, dedicate activităților intense de calcul, cum sunt cele de supraveghere video sau LiDAR, care procesează și livrează un nivel ridicat de siguranță și integritate solicitat de conducerea autonomă.

Volvo a adoptat o soluție centralizată a arhitecturii de calcul, pentru a reduce complexitatea acesteia. În acest fel este eliminată relația cu multiple unități electronice de control din mașină care controlează dispozitive și sisteme individuale. Softul este dezvoltat în cadrul companiei și instalat într-un computer central. Acest lucru permite actualizări frecvente și extidneri ale capacităților prin update-uri over-the-air.

Volvo a precizat că termenii financiari ai parteneriatului cu Nvidia fac obiectul unor negocieri finale între cele două părți.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
nvidia
masini autonome
arhitectura computer auto
xc90