VW Group cheltuie 2 miliarde euro săptămânal deși nu mai are venituri

VW Group cheltuie 2 miliarde euro săptămânal deși nu mai are venituri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 apr 2020

Volkswagen Group pierde circa 2 miliarde de euro pe săptămână în perioada de oprire a uzinelor din cauza coronavirusului, iar o prelungire a situației ar obliga compania să concedieze personal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Herbert Diess, CEO al VW Group, a mărturisit într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF că fiecare săptămână de inactivitate a uzinelor aduce costuri de 2 miliarde de euro, dat fiind faptul că nu mai sunt vândute mașini nicăieri în afara Chinei. „Nu vindem și nu avem venituri nicăieri în afara Chinei”, a spus Diess, care a subliniat că în tot acest timp costurile fixe trebuie acoperite.

Șeful VW a spus că trebuie să regândească producția și doar dacă problema coronavirusului va fi sub control rapid va putea să depășească această criză fără concedieri. În China, mărcile grupului au început să vândă din nou, dar producția este doar la jumătate din volumul dinaintea izbucnirii crizei. După cum spune Diess, se caută soluții pentru ca, la reînceperea producției să se păstreze reguli stricte de igienă iar angajații să mențină o distanță de siguranță între ei.

ULTIMA ORĂ Ford România se retrage din APIA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ford România se retrage din APIA

Volkswagen Group are un număr de 671.000 de angajați la nivel global și 124 de uzine, din care 72 sunt în Europa, respectiv, 28 în Germania. Anul trecut, compania a vândut aproape 11 milioane de vehicule sub cele 12 branduri ale sale.

Recent, o informație neoficială din interiorul companiei arăta că șefii VW iau în calcul trecerea unei părți a muncitorilor pe contracte part-time. Astfel, circa 80.000 de angajați germani ar putea primi o parte din salariu de la stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw group
vanzari vw
criza coronavirus
industria auto