VW începe producția sistemului de propulsie electric pentru ID.4, în China

VW începe producția sistemului de propulsie electric pentru ID.4, în China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 nov 2020

Divizia de componente a Volkswagen demarează producția sistemelor de propulsie electrică în China, în uzina din Tianjin, și crește volumul anual la 880.000 de unități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group Components, divizia specializată în producția de piese auto a companiei germane, a anunțat că pornește producția sistemului de propulsie electric APP310 pentru platforma modulară MEB. Motorizarea și cutia care o însoțește vor fi livrate pentru modelele ID.4 care vor fi fabricate de două companii diferite de tip join-venture, FAW și SAIC. Fiecare va produce propria variantă a mașinii, CROZZ și X. Ulterior, alte modele electrice destinate pieței locale vor primi acest sistem de propulsie. Sistemul de propulsie APP310 este produs în prezent în Germania, la Kasse, pentru vehiculele destinate pieței europene și celei americane.

INFOGRAFIC VW a anunțat investiții majorate la 73 de miliarde, pentru vehicule electrice și mașini autonome CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC VW a anunțat investiții majorate la 73 de miliarde, pentru vehicule electrice și mașini autonome

„Cu startul producției APP310 la uzina de componente din Tianjin, accelerăm transferul mobilității electrice nu doar în piețele regionale ci și în grup, ca întreg. Prezența noastră în piețele cheie ne permite să reacționăm flexibil și eficient la nevoile clienților. În acest fel, VW Group Components aduce o contribuție majoră la campania de electrificare a grupului”, a declarat Thomas Schmall, CEO al diviziei de componente.

În uzina din Tianjin sunt produse cutii automate din 2012. Motorul APP310 este un motor electric sincron cu magneți permanenți, cu amplasare transversală (paralel cu axul motrice) a sa și a cutiei. Motorul are 150 kW (204 CP), cu un cuplu maxim de 310 Nm.

Potrivit VW, capacitatea de producție a celor două uzine, Kassel și Tianjing, este de 880.000 de unități anual. Producția va crește la 1,4 milioane sisteme, până în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw componente
motor electric
propulsie electrică
id.4