VW va livra celor de la Mahindra platforma de mașini electrice MEB în peste un milion de exemplare

VW va livra celor de la Mahindra platforma de mașini electrice MEB în peste un milion de exemplare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 aug 2022

Volkswagen și Mahindra au încheiat un nou parteneriat în baza căruia constructorul german va livra indienilor platforma MEB pentru a fi folosită la o nouă generație de SUV-uri electrice.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Cel mai mare lac din Italia a scăzut până la un nivel record CITEȘTE ȘI VIDEO Cel mai mare lac din Italia a scăzut până la un nivel record

Mahindra va începe dezvoltarea de noi automobile electrice, SUV-uri, pe o nouă platformă numită INGLO care va utiliza componentele electrice care fac parte din platforma MEB dezvoltată de Volkswagen și regăsită pe toate modelele noi lansate în ultimii doi ani de compania germană. Acordul dintre cele două vine în continuare unui parteneriat semnat anterior și prevede acum producția unui volum de peste un milion de unități, ce vor fi utilizate pe cinci SUV-uri electrice. Acordul mai prevede și "explorarea de posibilități suplimentare de cooperare până la o alianță strategicăîmai largă", pentru piața din India.

Compania indiană Mahindra a prezentat noua familie de SUV-uri electrice la evenimentul Born EV Vision din Banbury, Marea Britanie, simultan cu anunțarea parteneriatului cu VW, care va include livrarea grupului motopropulsor (motor, baterii și celule). 

 

"Împreună, Volkswagen și Mahindra pot aduce o contribuție semnificativă la electrificarea Indiei, o piață uriașă de automobile cu obiective ambițioase de protecție a climei. MEB și componentele sale sunt cheia pentru o mobilitate mai accesibilă la nivel mondial, durabilă. Parteneriatul arată că afacerea noastră cu platforme este pe deplin competitivă și că MEB este pe cale să devină una dintre platformele deschise de top pentru mobilitatea electronică. Implementăm în mod constant NOUL Strategia AUTO, prin care facem din afacerea cu platforme un pilon puternic al grupului nostru și deschidem viitoare fonduri de profit prin economii de scară.””, a anunțat Thomas Schmall, membru al consiliului de conducere al Volkswagen AG și șeful VW Componente.

Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare CITEȘTE ȘI Toyota anunță o posibilă creștere a producției față de planurile anterioare

Volkswagen și Mahindra au declarat în luna mai că explorează un parteneriat referitor la furnizarea de componente electrice, făcând din Mahindra al doilea mare client al platformei MEB după Ford.

"Noua noastră platformă INGLO, special dezvoltată pentru mobilitatea electrică, oferă un potențial de neegalat de creștere și dezvoltare personalizată de produse noi și inovatoare  -și nu numai pentru India, ci și pentru piețele globale. Viziunea noastră este să conducem revoluția mobilității electrice în India prin aducerea pe piață a SUV-urilor electrice de înaltă tehnologie autentice, precum cele pe care le prezentăm astăzi în Marea Britanie", a spus și Rajesh Jejurikar, Director Executiv al diviziilor Auto și Agricolă, Mahindra & Mahindra Ltd.

Cele două companii au anunțat că până la sfârșitul acestui an vor încheia un document ferm privind termenele de livrare pe baza căruia vor fi produse și livrate componentele MEB produse de VW. 

Mahindra a spus că se așteaptă ca modelele electrice să constituie între 20% și 30% din vânzările totale de SUV-uri ale sale, până în martie 2027. Compania vinde unele dintre cele mai populare SUV-uri cu motor cu combustie din India, între care Scorpio și Thar.

viewscnt
Afla mai multe despre
mahindra & mahindra
vehicule electrice
vw