Wayne Griffits, noul CEO al mărcii SEAT, în locul lui Luca de Meo

Wayne Griffits, noul CEO al mărcii SEAT, în locul lui Luca de Meo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 sep 2020

După nouă luni de la plecarea lui Luca de Meo la Renault Group, marca SEAT are în sfârșit un nou CEO. Compania l-a desemnat pe Wayne Griffits, care anterior a fost șef al vânzărilor și marketingului, să conducă SEAT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca spaniolă SEAT, parte din grupul Volkswagen, are un nou CEO, după ce fostul șef, Luca de Meo, a părăsit compania, alegând să conducă Renault Group. Demisia lui Meo s-a produs la începutul anului, el având însă o perioadă de neconcurență, prevăzută de contractul său, astfel că a putut să-și preia funcția abia la 1 iulie. Acum, de la 1 octombrie, fostul său director de vânzări, Wayne Griffiths, va prelua postul de CEO. El conducea din 2018 subbrandul CUPRA, folosit de SEAT pentru mașinile sport.

„Este unul dintre cel mai calificați manageri din grup” a declarat Herbert Diess, CEO al grupului VW. „Sunt convins că va continua să construiască peste succesul anterior al mărcii SEAT”, a mai spus șeful VW.

FOTO Cum va arăta al doilea SUV Dacia: imagini inedite bazate pe noile tendințe de design ale mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta al doilea SUV Dacia: imagini inedite bazate pe noile tendințe de design ale mărcii

Wyane Griffiths va continua să conducă și vânzările grupului, până la o decizie ulterioară.

Marca SEAT a fost cumpărată de Volkswagen Group în 1989, iar în ultimii ani, sub conducerea lui Luca de Meo, a reușit să obțină performanțe istorice, cu cifre record de vânzări și profit.

De asemenea, au fost anunțate alte două decizii: Herbert Steiner va fi noul director de producție al mărcii SEAT, de la 1 noiembrie, în locul lui Christian Vollmer, plecat la marca VW, iar Carsten Isensee, va rămâne CFO cu mandat permanent, după ce ocupase ca intermar poziția de președinte al boardului.

viewscnt
Afla mai multe despre
wayne griffiths
seat
ceo seat
luca de meo