Wizz Air primește ajutor de stat de la Sibiu

Wizz Air primește ajutor de stat de la Sibiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Compania aeriană Wizz Air beneficiază de schema de ajutor de stat finanțată de Consiliul Județean Sibiu, în valoare de aproape 380.000 de euro. În baza contractului, compania trebuie să asigure minimum două frecvențe săptămânale de la Sibiu, până în noiembrie anul viitor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Consiliul Județean Sibiu și compania Wizz Air Hungary Ltd au încheiat la începutul lunii decembrie 2021 contractul de acordare ajutor financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, autorizată de Comisia Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20.11.2020", se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Sibiu, conform news.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Wizz Air este a treia companie aeriană care beneficiază de schema de ajutor de stat finanțată de CJ Sibiu, alături de Lufthansa și Austrian Airlines, cu care au fost încheiate contracte în luna iulie, respectiv în luna noiembrie.

Conform contractului, compania Wizz Air își asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și va primi din partea Consiliului Județean Sibiu 1,3 euro/loc alocat la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 euro.

Wizz Air trebuie să asigure minimum două frecvențe săptămânale în perioada asumată: 1 decembrie 2021 - 30 noiembrie 2022.

Turiștii aleg să se distreze în Malta de Revelion, în loc să petreacă în România cu restricții orare CITEȘTE ȘI Turiștii aleg să se distreze în Malta de Revelion, în loc să petreacă în România cu restricții orare

"Prin contractul încheiat cu compania Wizz Air, principalul operator de zbor care asigură curse de pe aeroportul nostru, vom reuși să menținem pentru sibieni un număr crescut de destinații în care pot ajunge. Ne dorim un județ conectat, european, iar asta presupune un efort comun de susținere după perioada dificilă cauzată de pandemie, atât din partea companiilor, dar și a autorităților. În cazul Wizz Air, compania și-a asumat alocarea unei capacități de 53%, fiind astfel eligibilă pentru finanțare", a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Wizz Air a început dezvoltarea operațiunilor aeriene la Sibiu din anul 2014. În prezent, Wizz Air operează zboruri directe de la Aeroportul Internațional Sibiu spre șapte destinații: Londra Luton, Dortmund, Memmingen, Nurnberg, Madrid, Frankfurt Hahn și Karlsruhe Baden-Baden.

Consiliului Județean Sibiu este proprietarul, finanțatorul și autoritatea tutelară a Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
sibiu