Zeci de mii de vehicule Tesla la nivel mondial au o problemă software care afectează sistemul eCall destinat apelurilor de urgență

Zeci de mii de vehicule Tesla la nivel mondial au o problemă software care afectează sistemul eCall destinat apelurilor de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2022

Agenția pentru traficul rutier din Germania recheamă modele Tesla Y și 3, din cauza unei defecțiuni la sistemul automat destinat apelurilor de urgență care afectează 59.000 de vehicule la nivel global, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

KBA a anunțat pe site-ul său, pe 29 iunie, că o problemă a software-ului a cauzat o defecțiune a eCall, care este conceput pentru a contacta automat personalul de intervenție în cazul unui accident grav, scrie News.ro

EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani

Radiodifuzorul regional german Rundfunk Berlin-Brandenburg, care deservește regiunea care găzduiește fabrica unde este produs modelul Y și unitatea de producție de baterii de lângă Berlin, a relatat pentru prima dată despre această rechemare sâmbătă.

KBA a declarat că 59.129 de vehicule sunt afectate la nivel global, dar nu a precizat câte dintre acestea au fost înmatriculate în Germania.

Defecțiunea software-ului este o problemă suplimentară pentru directorul general al Tesla, Elon Musk, după ce Tesla a raportat sâmbătă că a livrat cu 17,9% mai puține vehicule electrice în al doilea trimestru față de trimestrul precedentdin cauza impactului restricțiilor Chinei legate de Covid-19 asupra lanțului de producție și de aprovizionare.

Musk a declarat luna trecută că noile fabrici ale Tesla din Texas și Berlin ”pierd miliarde de dolari” în timp ce se luptă să crească producția, din cauza penuriei de baterii și a problemelor portuare din China.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA și-a actualizat, la începutul lunii iunie, investigația sa pentru 830.000 de vehicule Tesla, referitoare la sistemul avansat de asistență pentru șofer Autopilot, un pas necesar înainte de a putea solicita o rechemare.

Tesla nu a fost disponibilă imediat pentru a comenta.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
ecall