Bill Gates deschide un hotel de lux la ....Vatican. Cât va costa o noapte

Bill Gates deschide un hotel de lux la ....Vatican. Cât va costa o noapte
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Planul de afaceri este ambițios: 64 de camere, 11 apartamente și 2 ultraluxoase, cu un cost minim de închiriere de 490 de euro pe noapte, potrivit Il Giornale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul hotel va avea, de asemenea, două restaurante, un centru spa și o sală de sport. Acest hotel de lux ar trebui să fie situat în anticul Palazzo della Rovere, pe Via della Conciliazione din Roma, timp de câteva secole sediul iezuiților și apoi în administrarea Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim, arată news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Gates este cel care îl va deschide după ce a câștigat licitația organizată de Vatican; o lucrare de peste 50 de milioane de euro care va fi cheltuită în 27 de ani. Mega operațiunea imobiliară care urmează să fie realizată la câțiva pași de Bazilica Sf. Petru riscă să creeze noi probleme Bisericii.

Ideea unui hotel de lux în Vatican ar dăuna principiilor morale ale Papei Francisc, care evită bogățiile pentru a fi aproape de cei mai săraci. Din 2020, aproximativ 60 de companii depuseseră scrisori de intenție.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Prima dată au fost alese zece propuneri, apoi chiar trei, excluzând, după cum a scris Corriere della Sera, concurenți precum Hilton și Marriott. În final, compania Fort Partners/ Four Seasons, deținută în proporție de 75% de Bill Gates, care a avut cea mai bună ofertă, a câștigat.

Este vorba despre un contract de 35 de milioane de euro în 27 de ani față de 23 de milioane cât a propus al doilea ofertant (Blastness/ Ripetta) și 17 milioane al treilea (Omnia/ Lazzarini). La această cifră se vor adăuga cheltuielile pentru renovarea și restaurarea operelor de artă. Cei respinși au depus contestație, considerând că au fost devaforizați.  

viewscnt
Afla mai multe despre
gates
hotel