Bosch va deveni unul dintre cei mai mari acționari ai Husqvarna

Bosch va deveni unul dintre cei mai mari acționari ai Husqvarna
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2023

Bosch a anunțat că-și va majora participația deținută la Husqvarna la aproximativ 12%, devenind unul dintre cei mai mari acționari ai companiei suedeze, în condițiile în care furnizorul auto german caută să consolideze alianța companiilor în domeniul bateriilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, acțiunile producătorului suedez de utilaje destinate întreținerii spațiilor verzi au urcat cu 12,6%, după anunțarea acordului cu Bosch.

Comisia Europeană aprobă reintroducerea de către România a schemei menite să sprijine companiile, în contextul războiului CITEȘTE ȘI Comisia Europeană aprobă reintroducerea de către România a schemei menite să sprijine companiile, în contextul războiului

"Implementăm o strategie sistematică de creștere a activităților noastre pentru consumatori. Aceasta include consolidarea actualelor parteneriate prin capitalurile proprii", a afirmat Christian Fischer, adjunctul președintelui Consiliului de Administrație al Bosch.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, se arată într-un comunicat al Bosch.

În 2020, divizia Bosch de unelte electrice a înființat o alianță cu o subsidiară a Husqvarna, Gardena, care fabrică produse pentru piața europeană.

Grupul german a achiziționat până acum aproape 5% din acțiunile Husqvarna și a încheiat un acord pentru a cumpăra încă 7%, a explicat un purtător de cuvânt al Bosch. Acesta a adăugat: "Nu există în prezent planuri privind o preluare completă". 

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
husqvarna