Chelsea rupe înțelegerea cu Adidas, care îi achita 30 milioane lire, și alege Nike, pentru 60 milioane lire

Chelsea rupe înțelegerea cu Adidas, care îi achita 30 milioane lire, și alege Nike, pentru 60 milioane lire
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2016

Clubul londonez de fotbal Chelsea a încheiat un parteneriat cu producătorul de echipament sportiv Nike, a cărui valoare este, potrivit presei engleze, de 60 de milioane de lire sterline (66 de milioane de euro) pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chelsea va plăti compensații financiare de 40 de milioane de lire sterline (44 de milioane de euro) pentru ruperea înțelegerii actuale cu Adidas, care era valabilă până în 2023. Valoarea înțelegerii cu Adidas este de 30 de milioane de lire sterline pe an, arată news.ro.

Contractul cu Nike va intra în vigoare sezonul viitor și se va întinde pe o perioadă de 15 ani. Suma primită de la clubul londonez este însă mică în comparație cu cât plătește producătorul american de echipament clubului FC Barcelona, și anume 155 milioane de euro, potrivit noii înțelegeri valabile din 2017/2018.

FC Barcelona, obligată să plătească 47 de milioane de euro unei agenții imobiliare CITEȘTE ȘI FC Barcelona, obligată să plătească 47 de milioane de euro unei agenții imobiliare

La rândul ei, compania germană Adidas a înlocuit Nike ca sponsor tehnic al clubului Manchester United, pentru 96 de milioane de euro pe an, înțelegere valabilă zece ani, începând din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
chelsea
nike
adidas