Compania greacă Frigoglass deschide o nouă fabrică de vitrine frigorifice în România, la un an după incendiul care a distrus uzina din Timișoara

Compania greacă Frigoglass deschide o nouă fabrică de vitrine frigorifice în România, la un an după incendiul care a distrus uzina din Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Compania greacă Frigoglass construiește o nouă unitate completă pentru producerea de frigidere profesionale în România, pentru a face față problemelor pe care le întâmpină cu fabrica din Rusia din cauza războiului, transmite presa elenă, citată de Rador. Cu un an în urmă, unitatea de producție din Timișoara a fost distrusă în urma unui incendiu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, cu sprijinul DPD și al Asociației Române a Magazinelor Online, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

Întrucât unitatea de bază se afla și în trecut în România, până la izbucnirea incendiului din 2021, compania a informat că a primit din contractul de asigurare despăgubiri în valoare de 25 de milioane de euro până în martie 2022, suma fiind aferentă cererii pentru daune materiale. În plus, a primit 5,5 milioane de euro în aprilie și 2,8 milioane de euro în mai, pentru cererea de despăgubire pentru daune aduse producției.

ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari

Acum unitatea de asamblare este transformată într-o unitate de producție pe verticală, care va avea o capacitate mai mare cu aproximativ 20% -30%, urmând să producă aproape 5.000 de vitrine frigorifice pe lună. Investițiile în unitate se ridică la un total de 3,3 milioane de euro, în timp ce divizia de sticlărie lucrează la randament maxim.

Cheltuielile totale de capital sunt estimate de companie la 60 de milioane de euro, în timp ce pentru reconstrucția unității din România planul prevede în jur de 40-42 de milioane de euro.

Există întârzieri, obișnuite, în ceea ce privește obținerea autorizației, dar toate celelalte avize au fost obținute și încep lucrările la clădire. În etapa finală se încheie acordurile cu furnizorii pentru restul echipamentelor.

Reprezentanți din conducerea grupului au spus că situația financiar-economică și strategia sunt în curs de revizuire. În plus, conducerea a angajat consultanți financiari și juridici, PwP și respectiv Milva, și analizează opțiuni pentru îmbunătățirea lichidității și a structurii capitalului.

Frigoglass va primi despăgubiri de peste 40 milioane de euro pentru pagubele materiale suferite în urma incendului de la fabrica din Timișoara de anul trecut, potrivit unui acord încheiat cu firmele asigurătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
frigoglass
vitrine frigorifice