Creștere a profitului net pentru Agricover Credit IFN

Creștere a profitului net pentru Agricover Credit IFN
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2019

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a Agricover Holding, compania specializată în finanțări pentru sectorul agricol a grupului Agricover, controlată de omul de afaceri iranian Jabar Kanani, a încheiat primul semestru al anului cu un rezultat operațional de 26,8 milioane de lei și un profit net de 23,3 milioane de lei, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului 2018.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În primul semestru al acestui an, Agricover Credit IFN a furnizat finanțare în valoare de 576,4 milioane lei unui număr de 3.465 de fermieri, expunerea din credite depășind 1,64 miliarde de lei, în creștere cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tranzacție: CRH cumpără active din România ale Pomponio CITEȘTE ȘI Tranzacție: CRH cumpără active din România ale Pomponio

Capitalurile proprii au crescut cu 24%, ajungând la 252,9 milioane de lei, prin încorporarea rezultatelor nete, cât și prin majorare de capital social. Rata creditelor neperformante, cu restanțe mai mari de 90 de zile, a ajuns la 1,1%, în scădere comparativ cu  primul semestru al anului trecut.

Creșterea numărului de clienți a fost generată atât de dezvoltarea segmentului de clienți mici și medii, cât și de extinderea portofoliului de clienți mari.
În ceea ce privește produsele Agricover Credit IFN, creditele de capital de lucru au avut cea mai mare pondere din totalul creditelor accesate de fermieri în primul semestru al anului.

Solicitările de capital având ca destinație achiziția de teren agricol au înregistrat o creștere semnificativă. Expertiza solidă, reacția rapidă și procedurile extrem flexibile sunt principalele atuuri ale Agricover Credit IFN, care au dus la consolidarea poziției de lider de piață și partener principal al fermierilor atunci când aceștia au nevoie de finanțare pentru extinderea sau securizarea prin achiziție a terenului destinat producției agricole.

Pentru semestrul al doilea al anului, Agricover Credit IFN își propune să mențină  ritmul de creștere atât în ceea ce privește numărul clienților finanțați, cât și volumul de credite acordate.

Grupul reunește diviziile Agri-Business și Agri-Finance, având peste 850 angajați și circa 4.500 clienți fermieri la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit ifn
profit