A murit Carmen Neagu, executiv și expert de top în energetica românească

A murit Carmen Neagu, executiv și expert de top în energetica românească
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2021

Carmen Neagu, executiv și expert de top în energetica românească, unul dintre veteranii industriei, cu experiență profesională de 40 de ani, ultima dată director general al companiei GSP Power din cadrul Grup Servicii Petroliere, a decedat, din cauza cancerului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

"Gabriel Comănescu și echipa GSP au primit cu deosebit regret și îndurerare vestea trecerii la cele veșnice a doamnei Carmen Neagu. O personalitate deosebită, un om unic și bun, o profesionistă apreciată de toți cei care au cunoscut-o, va fi întotdeauna păstrată în amintirea noastră. Carmen și-a dedicat maturitatea profesională în a-i învăța pe alții tot ceea ce înseamnă să fii cu adevărat un expert în energie, cu deschidere, cu metodă, cu răbdare și bunătate. Carmen Neagu a contribuit la dezvoltarea strategică a sistemului energetic din România în cadrul Companiei Naționale de Electricitate, Termoelectrica și ELCEN și a deținut o serie de poziții de top management în domeniile legate de strategie și afaceri internaționale în sectorul energetic din România. Am avut onoarea să o avem pe Carmen în echipa GSP, în calitate de CEO al GSP Power. Îi vom rămâne veșnic îndatorați pentru tot ceea ce a însemnat", au transmis reprezentanții GSP.

DNA: A fost înregistrat un dosar penal in rem având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent CITEȘTE ȘI DNA: A fost înregistrat un dosar penal in rem având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Politehnicii București, Carmen Neagu și-a început cariera profesională în 1982 la centrala electrică Doicești, ca inginer, după care a lucrat la Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE), între 1989 și 1996. Ulterior, până în anul 2000, a activat la Autoritatea Națională pentru Electricitate (RENEL) și Compania Națională de Electricitate (CONEL). Între 2000 și 2005, a deținut funcții de conducere la Termoelectrica și Electrocentrale București (ELCEN).

În perioada 2005-2012, Carmen Neagu a fost director executiv regional pentru Europa de Est al General Electric. Ea a mai fost membru și președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, în perioada 2013-2015, și a deținut și 50% din firma de consultanță în energie Peria Capital. În 2016, a preluat conducerea grupului de companii de servicii energetice EnergoBit Cluj.

De anul trecut, Carmen Neagu era CEO al companiei de dezvoltare de proiecte de producție de energie GSP Power, parte a Grup Servicii Petroliere.

viewscnt
Afla mai multe despre
carmen neagu gsp power
carmen neagu deces