Acord de 13,5 miliarde de dolari între un producător de energie și victimele incendiilor de vegetație provocate de acesta

Acord de 13,5 miliarde de dolari între un producător de energie și victimele incendiilor de vegetație provocate de acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2019

Producătorul de energie PG&E din California, aflat în stare de faliment, a anunțat vineri că a ajuns la un acord de 13,5 miliarde de dolari cu victimele unora dintre cele mai devastatoare incendii de vegetație din istoria modernă a acestui stat, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul creează condițiile pentru ca PG&E să iasă din procedura de faliment. În luna ianuarie, compania a solicitat protecția față de creditori în conformitate cu legea falimentului Chapter 11, motivând cu posibile obligații financiare de peste 30 de miliarde de dolari, în urma incendiilor de vegetație din 2017 și 2018 provocate de echipamentele sale.

”Odată îndeplinit acest obiectiv de referință, ne concentrăm acum pe ieșirea din faliment ca o companie a viitorului, așa cum așteaptă clienții și comunitățile noastre”, a declarat directorul general Bill Johnson, într-un comunicat.

Investigatorii pentru incendii din California au stabilit în luna mai că linile de transport al curentului electric ale PG&E au provocat cele mai distructive incendii de vegetație înregistrate în California, care au dus anul trecut la moartea a 85 de oameni în și în jurul orașului Paradise.

EXCLUSIV Total și Delek Group negociază direct în SUA achiziționarea participației de 50% a ExxonMobil în Neptun Deep CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Total și Delek Group negociază direct în SUA achiziționarea participației de 50% a ExxonMobil în Neptun Deep

Aceștia au mai conchis că linile electrice au mai provocat în 2017 un incendiu de vegetație în regiunea viticolă din nordul golfului San Francisco.

Acordul convenit depinde de o serie de condiții și trebuie confirmat de Tribunalul pentru Falimente al Statelor Unite, potrivit companiei

PG&E are termen să iasă din faliment până la 30 iunie 2020, pentru a participa la un fond de stat pentru combaterea incendiilor de vegetație, care va ajuta la reducerea riscurilor implicate de incendiile de vegetație pentru companiile de utilități.

Anterior, PG&E a convenit un acord de 1 miliard de dolari cu autoritățile orașelor, ținuturilor și altor entități publice și un acord de 11 miliarde de dolari cu companiile de asigurări, în legătură cu incendiile de vegetație.

Compania a fost criticată din nou în acest an din cauza opririi furnizării energiei electrice pentru a preveni riscurile legate de incendiile de vegetație provocate de seceta extremă și de vânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu de vegetatie
pg&e
california
energie
acord
victime
despagubire