Acțiunile OMV Petrom se apreciază ca urmare a anunțului semnării acordului de reducere a producției OPEC

Acțiunile OMV Petrom se apreciază ca urmare a anunțului semnării acordului de reducere a producției OPEC
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 29 sep 2016

Cotațiile principalei companii petroliere din România, OMV Petrom, s-au apreciat în primele minute ale ședinței de tranzacționare de joi cu 2,26%, în urma anunțului semnării de către statele membre OPEC a primului acord de reducere a producției din ultimii 8 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La ora 10:00 (ora României), o acțiune OMV Petrom era tranzacționată la o valoare de 0,2485 lei, după ce miercuri închisese ziua la o valoare de 0,2450 lei.

Petrolul s-a apreciat cu peste 5 procente în cursul nopții de miercuri, ca urmare a primului acord de reducere a producției semnat de statele membre ale cartelului OPEC în ultimii 8 ani.

Petrolul s-a apreciat cu peste 5% în urma anunțului semnării primului acord de reducere a producției OPEC din ultimii 8 ani CITEȘTE ȘI Petrolul s-a apreciat cu peste 5% în urma anunțului semnării primului acord de reducere a producției OPEC din ultimii 8 ani

Acordul vizează o micșorare a producției colective a cartelului până la un nivel cuprins între 32,5 și 33 de milioane de barili pe zi, de la actualul nivel de 33,2 milioane de barili pe zi înregistrat în luna august.

Acordul, semnat miercuri seară la Algier, este unul preliminar, statele membre ale OPEC urmând a stabili detaliile aplicării acestuia în cadrul reuniunii următoare, din noiembrie.

Cartelul OPEC și-ar putea reduce producția cu un milion de baril pe zi. Cine e de acord și cine se împotrivește CITEȘTE ȘI Cartelul OPEC și-ar putea reduce producția cu un milion de baril pe zi. Cine e de acord și cine se împotrivește

Mișcarea OPEC este una surprinzătoare, reprezentând o întoarcere cu 180 de grade de la politica grupului din ultimii 2 ani de majorare a cotei de piață. Semnalul transmis este că și marii producători cu costuri de producție scăzute au suferit în actualul climat, caracterizat de prețuri reduse.

Aprecierea cu peste 5% de miercuri noaptea a făcut ca țițeiul Brent (de referință pe piața europeană și globală) să închidă ziua la 49,24 doalri pe baril, iar West Texas Intermediate (WTI) la 47,05 dolari pe baril.

Joi dimineață, tendința de apreciere s-a mai temperat, ca urmare a scepticismului investitorilor cu privire la disponibilitatea statelor membre ale cartelului de a-și respecta obligațiile asumate. La ora 09:20 (ora României), Brent-ul se tranzacționa la un nivel de 49,22 (în scădere cu 0,04% sau 0,02 dolari/baril), iar WTI la 47,09 dolari (în creștere cu 0.09% sau 0,04 dolari/baril).

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
bvb
omv petrom
actiuni
cotatii