Administrația Biden ar putea ajusta momentul eliberării de țiței din rezervele strategice, dacă prețurile vor scădea substanțial

Administrația Biden ar putea ajusta momentul eliberării de țiței din rezervele strategice, dacă prețurile vor scădea substanțial
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2021

Administrația Biden ar putea ajusta momentul eliberării de țiței din rezervele strategice, dacă prețurile vor scădea substanțial, a declarat miercuri adjunctul secretarului american pentru Energie, David Turk, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Turk a mai spus,  într-un interviu video pentru conferința Reuters Next, că și alte țări consumatoare care au convenit să elibereze rezerve strategice de comun acord cu Statele Unite pentru a tempera prețurile și-ar putea ajusta calendarul dacă va fi necesar, scrie News.ro.

EXCLUSIV Notificări trimise. Posesorii de contoare inteligente care depășesc puterea aprobată - deconectați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Notificări trimise. Posesorii de contoare inteligente care depășesc puterea aprobată - deconectați

”Cred că fiecare țară va lua decizii în funcție de ceea ce este util și bun pentru consumatorii lor și de nivelul prețului”, a spus el.

Administrația președintelui Joe Biden a anunțat luna trecută că va elibera 50 de milioane de barili din rezerva strategică de petrol din SUA, alături de măsuri de mai mică amploare ale autorităților din China, India, Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie, pentru a ajuta la scăderea costurilor energiei pentru consumatori.

Acordul neobișnuit a fost conceput pentru a controla creșterea prețurilor la energie după ce grupul de producători din OPEC și aliații acesteia, între care Rusia, au respins cererile repetate din partea Washingtonului și a altor țări consumatoare de a pompa mai repede pentru a satisface cererea în creștere, pe măsură ce lumea începea să iasă din pandemie.

Cu toate acestea, prețurile petrolului au scăzut de atunci, pe fondul îngrijorărilor că noua variantă omicron a coronavirusului se va răspândi și va duce la restricții extinse, reducând cererea globală de energie.

După comentariile făcute de Turk, prețul petrolului din SUA a fost tranzacționat la 67,51 dolari pe baril, în creștere cu 1,33 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația biden
petrol