Agenția Internațională a Energiei susține că piața petrolului are, momentan, suficiente rezerve

Agenția Internațională a Energiei susține că piața petrolului are, momentan, suficiente rezerve
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2019

Agenția Internațională a Energiei (IEA) a reacționat la atacurile împotriva a două instalații petroliere din Arabia Saudită, de sâmbăta trecută, și a trimis un mesaj de calmare, dând asigurări că piețele au rezerve suficiente "momentan".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Țările membre ale IEA au circa 1,55 miliarde barili pentru urgențe în stocurile de rezervă controlate de guverne, ceea ce echivalează cu cantitatea necesară pentru acoperirea timp de 15 zile a cererii mondiale de petrol", a precizat asociația într-un comunicat.

Conform IEA, aceste stocuri pot fi utilizate în mod colectiv într-o situație de urgență și vor fi "mai mult decât suficiente pentru a compensa orice întrerupere semnificativă a furnizărilor" pentru o perioadă prelungită de timp, scrie Agerpres.

CIECH Soda România a intrat în faza de stand-by. Peste jumătate dintre angajați au semnat oferta pentru plecarea voluntară CITEȘTE ȘI CIECH Soda România a intrat în faza de stand-by. Peste jumătate dintre angajați au semnat oferta pentru plecarea voluntară

La acestea se adaugă depozitele suplimentare obligatorii pe care trebuie să le dețină țările membre și care includ circa 650 milioane de barili, ce pot fi puse pe piață "imediat", în cazul în care guvernele își reduc cerințele de stocare.

Totodată, mai există 2,9 miliarde barili de urgență pentru uz industrial, suficiente pentru a acoperi cererea mondială timp de o lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
agenția internațională a energiei
petrol
rezerve