Agenția internațională de rating Fitch a confirmat ratingul acordat Transgaz ”BBB-” cu perspectivă stabilă

Agenția internațională de rating Fitch a confirmat ratingul acordat Transgaz ”BBB-” cu perspectivă stabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția internațională de rating Fitch a confirmat ratingul acordat transportatorului național de gaze Transgaz ”BBB-” cu perspectivă stabilă.

”Societatea națională de transport gaze naturale Transgaz informează pe toți cei interesați asupra faptului că în data de 8 iulie 2020, Agenția Internațională de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat companiei 'BBB-' cu Perspectivă Stabilă”, arată compania într-un comunicat.

Agenția arată că ratingul confirmat 'BBB-' cu perspectivă stabilă reflectă profilul solid al activității Transgaz în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze naturale din România, precum și preconizarea unei diminuări progresive a activității internaționale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiționale, scrie News.ro.

Undă verde - Socar Petroleum închiriază cinci stații de distribuție carburanți operate de Ipeco CITEȘTE ȘI Undă verde - Socar Petroleum închiriază cinci stații de distribuție carburanți operate de Ipeco

”Ratingul este susținut de reglementările naționale privind transportul gazelor și așteptările noastre că o investiție actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la Baza Reglementată a Activelor Transgaz (RAB) care stă la baza unor încasări viitoare”, se arată în raportul agenției.

Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale.

Transportatorul național de gaze Transgaz a raportat în primul trimestru un profit net de 201,86 milioane lei, mai mare cu 5% față de anul trecut, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare au urcat cu 8%, la 512,8 milioane lei.

Cheltuielile pentru investiții realizate la 31 martie 2020 au fost de 391,83 milioane lei.

Compania a transportat în primele trei luni o cantitate de 4,11 miliarde metri cubi gaze, față de 4,18 miliarde mc în primul trimestru din 2019.

Compania are o capitalizare de 3,4 miliarde de lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
transgaz