AIEA: Iranul a îmbogățit uraniu la o puritate de până la 63%

AIEA: Iranul a îmbogățit uraniu la o puritate de până la 63%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2021

Iranul a îmbogățit uraniu la o puritate de până la 63%, la centrala sa supraterană de la Natanz, peste nivelul anunțat de 60%, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), văzut de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Potrivit Iranului, au avut loc fluctuații ale nivelurilor de îmbogățire", a arătat Agenția Internațională pentru Energie Atomică în raportul către statele sale membre, scrie News.ro.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

"Analiza agenției privind probele de mediu prelevate pe 22 aprilie 2021 arată un nivel de îmbogățire de până la 63% U-235, care este în concordanță cu fluctuațiile nivelurilor de îmbogățire (descrise de Iran)", a adăugat raportul, fără să explice de ce s-au produs fluctuațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
aiea
iran
uraniu