Apelul de proiecte pentru conectarea localităților la rețele de gaze va fi lansat în luna mai. Finanțare de 200 mil. euro pentru 200.000 de gospodării

Apelul de proiecte pentru conectarea localităților la rețele de gaze va fi lansat în luna mai. Finanțare de 200 mil. euro pentru 200.000 de gospodării
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 feb 2020

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) estimează că începând cu data de 15 mai va lansa apelul de proiecte pentru implementarea Programului național de gaze, iar autoritățile locale, benficiarii eligibili, vor putea depune cererile de finanțare. Pogramul are o finanțare de 200 milioane de euro, care asigură conectarea la gaze a 200.000 de gospodării.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat joi că emiterea ordinului de ministru pentru aprobarea lansării apelului de proiecte mai este condiționată de obținerea acordului de mediu, la nivelul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar estimează că începând cu data de 15 mai va fi lansat apelul de proiecte.  

Cererile vor putea fi depuse până la finele lunii decembrie, pentru ca primăriile să aibă timp suficient. 

EXCLUSIV Tranzacții: Fostul gigant de stat Termoelectrica și-a vândut principalele active din portofoliu, lansate în anii ’50-’60 ai secolului trecut. Câți bani a încasat și ce se va întâmpla CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacții: Fostul gigant de stat Termoelectrica și-a vândut principalele active din portofoliu, lansate în anii ’50-’60 ai secolului trecut. Câți bani a încasat și ce se va întâmpla

Boloș a precizat că programul are o finanțare totală de 200 milioane de euro, care asigură conectarea la rețeau de alimentare cu gaze naturale pentru 200.00 de gospodării.  

Totodată, potrivit lui Boloș, costurile pentru racordarea gospodăriilor la rețeau de gaze, care estimativ sunt în jur de 8.000 lei, sunt eligibile pentru finanțare în cadrul proiectelor ce vor fi depuse.

Premierul Orban a solicitat ca programul să țină cont și de programul de investiții al companiei Transgaz pentru extinderea rețelelor magistrale, astfel încăt să existe posibilitatea efectivă a conectării la rețeaua de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
conectare
retea
program
fonduri
europene
finantare
apel
proiecte
boloș
guvern