Arabia Saudită produce o cantitate record de petrol în pofida presiunilor americane

Arabia Saudită produce o cantitate record de petrol în pofida presiunilor americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2020

Producția de țiței a Arabiei Saudite a crescut miercuri până la un nivel record de peste 12 miliarde barili pe zi, au declarat pentru Reuters două surse din industria petrolului, aceasta în pofida prăbușirii cererii ca urmare a pandemiei de coronavirus și a presiunilor venite din partea SUA pentru ca Arabia Saudită să înceteze să mai inunde piața.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un acord internațional destinat limitării producției de petrol a expirat marți, ceea ce a eliminat restricțiile impuse membrilor Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusiei și altor state producătoare, scrie Agerpres.

Fondul Kazah-Român înființat de Rompetrol alături de stat anunță noi investiții, de 43 milioane dolari CITEȘTE ȘI Fondul Kazah-Român înființat de Rompetrol alături de stat anunță noi investiții, de 43 milioane dolari

Arabia Saudită a informat oficial că exporturile sale se ridică la aproximativ 10 milioane de barili pe zi, dar nu a oferit indicii cu privire la cantitatea de petrol care ajunge să fie depozitată.

Sub protecția anonimatului, una dintre surse a informat că gigantul petrolier saudit Aramco și-a majorat producția până la nivelul maxim de 12 milioane de barili pe zi.

O a doua sursă a dezvăluit că Aramco a cerut furnizorilor săi de servicii să îi sprijine planurile vizând majorarea producției de petrol până la capacitatea maximă de 12 milioane de barili pe zi, începând din 1 aprilie și "în viitorul apropiat". 

Planul autorităților de la Riad de a majora producția și livrările de petrol pe piață sfidează presiunile venite de la Washington pentru ca Arabia Saudită să pună capăt unui război al prețurilor cu Rusia pentru dobândirea de cote de piață. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
arabia saudita