Arabia Saudită reiterează angajamentul privind menținerea stabilității pe piața petrolului

Arabia Saudită reiterează angajamentul privind menținerea stabilității pe piața petrolului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 apr 2019

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol, și-a reiterat angajamentul “ferm” de a menține piețele stabile și echilibrate, după ce Washingtonul a decis să nu înnoiască derogările de la sancțiunile impuse Iranului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul saudit a transmis că “urmărește cu interes situația din piețe” și a salutat mutarea SUA “de a trage statul iranian la răspundere și de a stopa activitățile sale destabilizatoare”, scrie Bloomberg, care citează agenția saudită de presă.

Prețurile petrolului au urcat, marți, la un nou maxim al ultimelor șase luni, la o zi după ce SUA a anunțat că actualii cumpărători de petrol iranian nu vor mai primi derogări de la sancțiuni.

ULTIMA ORĂ Falimentul RADET - suspendat. Regia ar fi avut nevoie de derogare de la ANRE pentru a continua să funcționeze. Se cerea și plata în avans a agentului termic CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Falimentul RADET - suspendat. Regia ar fi avut nevoie de derogare de la ANRE pentru a continua să funcționeze. Se cerea și plata în avans a agentului termic

În jurul orei 17:00, petrolul Brent era cotat la 74,36 dolari/baril, cu 0,43% peste referința de la închiderea tranzacțiilor luni. Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) era în creștere cu 1,04%, la 66,23 dolari/baril.

La finele anului trecut, Statele Unite au reintrodus sancțiunile economice împotriva Iranului, după ce președintele Donald Trump s-a retras unilateral din acordul nuclear convenit în 2015 de statele occidentale cu Teheranul. Washingtonul a acordat derogări în cazul mai multor state, majoritatea din Asia, pentru o perioadă de șase luni.

Înainte de reintroducerea sancțiunilor, Iranul era al patrulea mare producător de petrol din cadrul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), cu o producție de aproape 3 milioane barili de petrol pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi
cotatii
arabia saudita
iran
sua
sanctiuni
derogari